Tăriceanu: Birourile permanente se reunesc astăzi pentru moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că s-a consultat cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, şi că Birourile permanente se vor reuni marţi, la ora 18.30, pentru a stabili calendarul de prezentare şi dezbatere a moţiunii de cenzură.

„Având în vedere faptul că a fost depusă moţiunea astăzi, m-am consultat cu Valeriu Zgonea, care a fost de acord să convocăm Birourile Permanente reunite azi, la 18.30“, a declarat Tăriceanu pentru Mediafax.

Tăriceanu declarase anterior că stabilirea calendarului moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, pentru prezentare, dezbatere şi vot, poate fi făcută abia luni, într-o şedinţă a Birourilor Permanente care să aibă cvorum.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a depus marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP, la conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.

Citeşte şi:

PNL a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3, în absenţa lui Antonescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă. Aceasta a fost semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP.

Gorghiu (PNL), la Adevărul Live: Am senzaţia unui blat între Ponta şi Băsescu

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, membru în comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, este invitata jurnalistei Ioana Lupea la o nouă ediţie „Adevărul Live“. Unde se află PNL pe axa Ponta-Băsescu şi ce şanse are moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună PNL sunt subiectele dezbătute astăzi.

Victor Ponta: 2 ani la putere. Puncte tari şi puncte slabe ale guvernării

Acum exact doi ani, Victor Ponta primea votul de încredere al Parlamentului, ca premier al USL, după ce o moţiune de cenzură debarcase Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. “Adevărul” vă prezintă o retrospectivă a celor trei guverne conduse de Victor Ponta în aceşti doi ani

Crin Antonescu vrea voturile Partidului Mişcarea Populară penru a iniţia moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat într-un interviu acordat Hotnews.ro că va accepta sprijinul Partidului Mişcarea Populară (PMP) ca să se obţină numărul de voturi necesare pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite