Tablou cu Nicolae Ceauşescu, în biroul unui primar PNL din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul liberal Mihai Alionte din comuna prahoveană Podenii Noi şi-a decorat pereţii biroului cu  tablouri care înfăţişează personaje istorice. Printre acestea se regăseşte şi portretul lui Nicolae Ceauşescu.

În imaginile postate pe Facebook de fostul consilier local Dorinel Ţintea sunt vizibile trei tablouri care sunt puse la loc de cinste pe pereţii biroului edilului liberal. Unul care îl înfăţişează pe fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu, un tablou cu Regele Carol I al României şi unul cu domnitorul Moldovei Ştefan cel Mare. 

„Liberali care au murit în temniţele comuniste se întorc în mormânt cu un aşa primar LIBERAL”, a scris Dorinel Ţintea pe pagina sa de Facebook

Contactat telefonic de Ziarul Incomod, primarul comunei Podenii Noi a susţinut că are mai multe tablouri în birou, nu numai unul: „Ce vă interesează ce am eu în birou? Este istoria României. Am mai multe tablouri, nu numai unul. Dacă vreau vă răspund, dacă nu, nu“, a declarat edilul liberal. 

Tablou Ceausescu FOTO Facebook

În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de Crin Antonescu, care nu numai că interzice, dar şi sancţionează promovarea cultului persoanelor vinovate de infracţiuni de genocid, aşa cum este cazul lui Nicolae Ceauşescu. 

Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), a explicat că efectul principal al acestei legi este interzicrea cultului lui Nicolae Ceauşescu, condamnat pentru genocid: „Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. Cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite