Surse. Sabin Sărmaş, favorit pentru postul de ministru al Digitalizării. Marcel Boloş rămâne la Ministerul Proiectelor Europene, unde este interimar

0
0
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, un membru de partid cu profil tehnocrat şi şeful Comisiei de IT din Camera Deputaţilor, este favorit pentru şefia Ministerului Cercetării şi Digitalizării, potrivit informaţiilor „Adevărul”. Marcel Boloş, cel care a condus până acum portofoliul, ar urma să rămână la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pe care îl conduce interimar în prezent, după demisia lui Dan Vîlceanu.

Surse liberale au declarat pentru „Adevărul” că Sabin Sărmaş este favorit pentru a prelua portofoliul Digitalizării, fiind preşedintele Comisiei de tehnologia informaţiei (IT) din Camera Deputaţilor, dar şi deputat de Cluj, astfel că se bucură de sprijinul liberalilor din Ardeal. Numele lui Sărmaş a mai fost vehiculat pentru şefia ministerului, după ce Florin Roman a demisionat din funcţie.

Actualul ministru al Cercetării şi Digitalizării, Marcel Boloş, va prelua cu normă întreagă Ministerul Fondurilor Europene, pe care îl conduce interimar în prezent, după demisia lui Dan Vîlceanu. Vîlceanu a renunţat la funcţia de ministru după plecarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal, iar Marcel Boloş a fost numit interimar.

Cine este Sabin Sărmaş

Deputat de Cluj la primul mandat, Sărmaş a fost şi preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României în perioada în care la Palatul Victoria era Ludovic Orban. De altfel, Sărmaş a şi fost în echipa Orban la Congresul PNL din 2021, la un moment dat vizând o funcţie de conducere, cursă din care s-a retras până la urmă.

Sărmaş are legături de rudenie şi cu un ministru din Guvernul Ciucă, însă care este în PSD, adică Vasile Dîncu, ministrul Apărării. „El e rudă cu mama mea, verişor de gradul al treilea sau ceva de genul ăsta. Nici vorbă că aş fi eu nepotul lui, cum se tot vehiculează. Practic, a copilărit cu mama, ei sunt nişte verişori îndepărtaţi, e un decalaj de generaţie acolo”, preciza Sărmaş în ianuarie 2020, într-un interviu pentru PressOne. Înainte de a fi numit în funcţii politice, Sărmaş a lucrat în zona IT mai mulţi ani.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite