Surse. PSD pregăteşte audieri cu scântei. Cine va fi principala ţintă în prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD se va mobiliza la maximum pentru audierile miniştrilor propuşi de Ludovic Orban, mai mulţi liberali fiind pe lista neagră a social-democraţilor, care îşi propun să dea aviz negativ pentru doi sau trei dintre cei care vor la Palatul Victoria, principalul vizat fiind Florin Cîţu, varianta PNL pentru Ministerul de Finanţe, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Audierile încep azi, de la ora 9.00, şi se vor întinde până miercuri. Primul ministru care va ajunge în faţa parlamentarilor va fi Ioan Marcel Boloş, propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene.  Apoi, de la ora 10.00 va fi audiat propunerea pentru Ministerul Sănătăţii Victor Costache.

Unul din momentele principale ale zilei va fi audierea lui Florin Cîţu, propunerea PSD pentru Ministerul Finanţelor, social-democraţii având în plan să încerce să forţeze nota cât mai mult la acesta, dat fiind faptul că a fost unul dintre cei mai mari critici ai Guvernului Dăncilă, dar şi pentru că pot specula electoral mai multe declaraţii ale liberalului, potrivit unor surse politice. Social-democraţii ar urmări să-i dea aviz negativ lui Cîţu, Violetei Alexandru (propunerea de la Muncă şi om de încredere al lui Orban) şi la încă una din propunerile pentru un minister puternic.

„Nu va fi o vendetă politică. La grup, nu am stabilit ca cineva să nu primească aviz sau să primească aviz, să fie nişte audieri civilizate, în care să se pună întrebări pertinente pe programul de guvernare, pe viziunea fiecărui candidat”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Pe ordinea de zi a Parlamentului, tot marţi vor fi audiaţi Nicolae Ciucă, propunerea pentru Ministerul Apărării, Marcel vela, propunerea pentru Ministerul de Interne, Costel Alexe, propunerea pentru Ministerul Mediului, şi Adrian Oros, propunerea pentru Agricultură.

Justiţia şi Transporturilor, lăsate pentru miercuri

Miercuri sunt programaţi pentru audieri Ionuţ Stroe (Ministerul Tineretului), Monica Anisie (Ministerul Educaţiei), Virgil Popescu (Ministerul Economiei), Bogdan Gheorghiu (Ministerul Culturii), Ion Ştefan (Ministerul Dezvoltării), Bogdan Aurescu (Ministerul de Externe), Violeta Alexandru (Ministerul Muncii), Cătălin Predoiu (Ministerul Justiţiei) şi Lucian Bode (Ministerul Transporturilor).

Potrivit unor surse politice, audieri cu scântei sunt aşteptate şi în cazurile lui Predoiu şi Bode, acestea fiind lăsate special la urmă, pentru ca impactul să fie cât mai puternic, în cazul în care discuţiile sunt prelungite, iar acuzaţiile la adresa acestora vor fi mult mai virulente.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite