Surse. PSD îl trimite la şefia ANRE pe deputatul susţinut de propaganda rusă, refuzat de Iohannis ca ministru pentru că ar periclita parteneriatele strategice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD îl susţine pe deputatul Iulian Iancu pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), susţin surse politice pentru Adevărul. Anul trecut, Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu în funcţia de vicepremier pe teme economice, pe motiv că numirea ar periclita parteneriatului strategic al României cu statele occidentale. La ANRE e angajată şi nora lui Iulian Iancu.

Iulian Iancu e preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. PSD îl va susţine pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE, instituţie condusă de Dumitru Chiriţă, fost parlamentar PSD. La ANRE e angajată şi Nicoleta Iancu, nora deputatului PSD Iulian Iancu, pe postul de Expert la Serviciul relaţii publice şi comunicare. 

Pe postul de membru simplu al ANRE social-democraţii îl vor susţine pe Marian Neacşu , fost secretar general al PSD, în prezent la ProRomânia, susţin sursele citate. 

În august 2019, preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Iulian Iancu (PSD) în funcţia de vicepremier pentru teme economice. Şeful statului l-a acuzat pe Iancu că ar periclita ”decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Imediat, Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, i-a luat apărarea deputatului PSD.

”La ce se referă Iohannis când spune că un vechi deputat care s-a luptat pentru resursele României pune în pericol <<decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale>>?! Pentru că datele, analizele şi speculaţiile jurnalistice de la ora actuală, duc la concluzia că Iohannis pare a fi a dat în vileag angajamentul de a ceda resursele… gratis!”, a scris site-l de propagandă rusă. 

Colegii de partid spun că e omul ruşilor

 Deputatul PSD Iulian Iancu a fost acuzat în repetate rânduri, chiar de colegi de partid, că e apropiat de Rusia şi Gazprom. Prima acuzaţie datează din 2008, când o telegramă a Ambasadei SUA la Bucureşti în 2008 îl cita pe Georgian Pop, coleg în PSD cu Iancu, care spunea ca este „controlat de Gazprom”.

În octombrie 2017, fostul ministru al Energiei în guvernul PSD condus de Victor Ponta, Răzvan Nicolescu, scria pe Facebook că „marele câştigător” al unor modificări legislative iniţiate de Iancu „sunt cei de la Gazprom”.

În 8 noiembrie 2017, Ludovic Orban (PNL) spunea: „Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodata s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute sa torpileze proiectul BRUA si reducerea dependentei de gazul rusesc”. În 2019, Tribunalul Bucureşti a decis ca preşedintele PNL să-i plătească lui Iancu daune morale de 20.000 lei. Decizia nu este definitivă. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite