Surse: PNL pregăteşte derogare de vechime pentru Nicolae Ciucă, astfel încât premierul să îşi poată depune candidatura la şefia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Calin
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Calin

Biroul Executiv al PNL se va întruni, marţi, de la ora 17.00, pentru a vota o derogare de vechime pentru premierul Nicolae Ciucă, potrivit unor surse din partid. Derogarea îi va permite şefului de Guvern să poată candida la şefia formaţiunii. Statutul PNL prevede o vechime de cel puţin cinci ani pentru depunerea candidaturilor, iar premierul s-a înscris în 2020 în partid.

Surse din partid au precizat pentru „Adevărul” că membrii Biroului Executiv se reunesc marţi, de la 17.00, în format online, pentru a vota derogarea de vechime pentru premierul Nicolae Ciucă. Potrivit informaţiilor Adevărul, demersul este susţinut de o majoritate covârşitoare, având şanse să fie votat în unanimitate. 

Premierul s-a înscris în formaţiune pe 18 octombrie 2020. Potrivit statutului PNL, pentru depunerea candidaturilor privind funcţia de preşedinte al formaţiunii, este nevoie de o vechime de cel puţin cinci ani în partid. 

În trecut a mai fost nevoie de derogare în cazul preşedintelui Klaus Iohannis şi cel al lui Florin Cîţu. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, fiind întrebat, că încă nu a luat o decizie şi că analizează posibilitatea depunerii candidaturii sale la şefia PNL. 

După demisia lui Florin Cîţu de la şefia PNL, Gheorghe Flutur a preluat preşedinţia interimară până la Congresul extraordinar al partidului din 10 aprilie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite