Surse. Opoziţia va depune moţiunea de cenzură miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia doreşte înlăturarea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură. Foto: Mediafax/ Andreea Alexandru
Opoziţia doreşte înlăturarea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură. Foto: Mediafax/ Andreea Alexandru

Surse liberale au declarat pentru „Adevărul” că Opoziţia va depune miercuri.moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Documentul ar urma să ajungă în Biroul Permanent al Camerei acolo unde se va stabili calendarul dezbaterii şi al votului.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul” că moţiunea de cenzură pentru înlăturarea Guvernului Dăncilă va fi depusă miercuri. Biroul Permanent va decide ulterior când va fi citită, dezbătută şi votată. 

La sfârşitul lunii noiembrie, liderul PNL Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor în şedinţa Biroului Executiv să nu plece în concediu în perioada 5-20 decembrie, fiind nevoie de toate voturile PNL pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ar putea crea emoţii social-democraţilor, în contextul în care săptămâna trecută patru parlamentari PSD au părăsit partidul, înscriindu-se în formaţiunea lui Victor Ponta. Întrebat despre dărâmarea Guvernului, preşedintele Pro România a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că membrii Opoziţiei nu au discutat cu parlamentarii Pro România despre susţinerea unui moţiuni de cenzură, Ponta spunând că, în acest context, nu poate susţine „ceva ce nu cunoaşte”. Victor Ponta a mai spus că nu ar vota moţiunea dacă în locul guvernului condus de Viorica Dăncilă ar veni un guvern condus de Ludovic Orban.

„Nu cred că au şanse“, a declarat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă îi e teamă că moţiunea de cenzură a Opoziţiei va trece. De asemenea, Dragnea a mai subliniat că nu crede că va fi vreun caz de social-democrat care să voteze moţiunea de cenzură. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite