Surse. Deputatul AKM, tras pe linie moartă în PSD. Doi foşti miniştri se luptă pe funcţia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, va fi schimbat din funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor. Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării, şi Marius Budăi, fost ministru al Muncii, vor să-i ia locul deputatului AKM, susţin surse politice pentru Adevărul.

Plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD a însemnat şi încetarea promovării unor social-democraţi cu mesaje dure, cum au fost cazurile lui Codrin Ştefănescu şi Cătălin Rădulescu. Cu toate acestea, Rădulescu, cunoscut şi ca „Deputatul AKM” sau „Deputatul mitralieră”, a reuşit să se menţină pe funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor. La moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Rădulescu a fost responsabil de verificarea corectitudinii votului din partea PSD. 

Însă schimbarea liderilor PSD au dus şi la tragerea lui Rădulescu pe linie moartă. Acum, la începutul acestei sesiuni parlamentare, deputatul PSD ar urma să fie înlocuit de un alt coleg pe funcţia de chestor, lupta fiind dusă între doi foşti miniştri: Daniel Suciu şi Marius Budăi.  

La Senat, Titus Corlăţean va fi propus preşedinte interimar în locul lui Teodor Meleşcanu, dat jos de CCR. În cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, Corlăţean va fi instalat preşedinte-plin, în condiţiile în care PSD are majoritate în Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite