Surse. Cine se bate în PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Dăncilă, negocieri cu parlamentarii ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii PSD Titus Corlăţean, Robert Cazanciuc, Nicolae Moga şi Ecaterina Andronescu râvnesc la funcţia de preşedinte al Senatului, după ce Tăriceanu îşi va prezenta azi demisia, susţin surse politice pentru Adevărul. Deşi a pierdut majoritatea în Parlament, tot PSD are cele mai mari şanse să numească viitorul preşedinte al Senatului: social-democraţii mai au nevoie doar de un vot pentru a strânge o majoritate, vot care va veni de la ALDE

Senatorul ALDE (fost PNL) Daniel Zamfir va vota cu PSD, astfel încât social-democraţii să obţină funcţia de preşedinte al Senatului, susţin sursele citate. Alături de Zamfir, e posibil ca alţi doi senatori ALDE să treacă de partea PSD, în urma unor negocieri purtate cu premierul Viorica Dăncilă. PSD s-ar mai putea baza la Senat pe încă două-trei voturi venite de la ProRomânia şi PMP. 

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a publicat un mesaj în care a criticat decizia formaţiunii sale de a ieşi de la guvernare şi hotărârea de a încheia o alianţă electorală cu Pro România.

„Nu se pune problema sa particip la vreun joc sau la vreo tradare, nu se pune problema sa accept sa fiu presedintele Senatului (i-am explicat aceste lucruri si doamnei premier cu care am avut o discutie extrem de corecta). Nu plec din ALDE dar spun ferm ca in ciuda neintelegerilor din guvernare si lucrurilor incorecte fata de ALDE nu vad de ce sunt mai frecventabili Ponta-Tudose-limbric decat Dancila-Teodorovici-Fifor“, a scris Zamfir. 

La Senat, PSD are nevoie de 69 de voturi pentru majoritate, iar social-demorcaţii numără doar 68, după ce doi aleşi au plecat la Pro România, adică Vasile Ilea şi Nicolae Marin. În schimb, PSD a reuşit să-l înregimenteze pe senatorul Ilie Niţă de ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite