SURSE. Cine a câştigat disputa  pentru funcţia de secretar general al PNL

0
0
Iulian Dumitrescu şi Cristian Buşoi Foto: Facebook
Iulian Dumitrescu şi Cristian Buşoi Foto: Facebook

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, se luptă pentru funcţia de secretar general al partidului, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Buşoi este susţinut de tabără Teodor Atanasiu- Marian Petrache, în timp ce Dumitrescu e sprijinit de Ilie Bolojan şi de organizaţiile din Ardeal. Liderii PNL se vor întâlni în această seară pentru o nouă rundă de negocieri.

UPDATE Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, a declarat, duminică, pentru News.ro, că majoritatea organizaţiilor PNL au decis, în urma unor consultări, că îl susţin pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, până la Convenţia partidului din vară, funcţia de secretar general.

Demisia lui Marian Petrache din funcţia de secretar general interimar al PNL, demisie forţată de problemele cu Justiţia, a dat prilejul unei noi lupte în partid. Cele mai mari şanse pentru a-i lua locul lui Petrache le-a avut, în primă fază, Dan Motreanu, fost secretar general al PNL pe vremea lui Tăriceanu. Însă Motreanu s-a lovit de refuzul categoric al Ralucăi Turcan, preşedintele interimar al PNL. „Turcan a spus că îşi dă demisia dacă vine Motreanu secretar general. Nu are o problemă personală cu el, dar a spus clar că trebuie să vină un om integru“, au relatat surse liberale pentru Adevărul. Dan Motreanu este urmărit penal pentru spălare de bani. 

Astfel, liberalii s-au reorientat către senatorul Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, una dintre organizaţiile care au scos un procent bun în alegeri. Numai că, pe ultima sută de metri, în joc a intrat şi liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. Cine are o susţinere mai puternică? „Greu de spus. Buşoi este susţinut de Marian Petrache, Teodor Atanasiu, Mihai Voicu, în timp ce Iulian Dumitrescu este preferat de Ilie Bolojan, unul dintre liderii care controlează organizaţiile din Ardeal, şi nu numai“, au relatat surse liberale pentru Adevărul.

Aceleaşi surse suţin că Raluca Turcan a încercat să-l convingă pe Ilie Bolojan să candideze la funcţia de secretar general, pe care a mai ocupat-o anul trecut, însă acesta a refuzat categoric. Un alt lider PNL căruia i s-a propus, dar nici n-a vrut să audă este Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, fost secretar general al PDL.

Liderii PNL urmează să se întâlnească în această seară pentru a împăca cele două tabere, astfel încât mâine dimineaţă, la şedinţa Biroului Permanent, să existe un singur candidat pentru fotoliul de secretar general, o funcţia esenţială în pregătirea Congresului din vară.

Într-un interviu pentru Adevărul, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a vorbit despre lupta pentru putere din partid. Deocamdată, Turcan nu e sigură dacă va candida la Congres, dar e sigură că viitorul lider PNL trebuie să fie partenerul preşedintelui Iohannis. Turcan a criticat „dublul limbaj“ folosit de PNL în campanie, care a dus partidul la 20%, şi a vorbit despre o alianţă - de ce nu chiar fuziune- cu USR, o contrapondere la PSD.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri