Surse. Baronii PNL fac presiuni ca Guvernul să anuleze amenzile date în starea de urgenţă. Motivul: vin alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban trebuie să mulţumească şi poporul, şi partidul FOTO Inquam Photos
Premierul Ludovic Orban trebuie să mulţumească şi poporul, şi partidul FOTO Inquam Photos

Mai mulţi lideri din teritoriu s-au plâns că amenzile date în perioada stării de urgenţă au fost prea mari, prin urmare va afecta partidul la alegerile locale. Baronii liberali fac presiuni ca Guvernul să vină cu o amnistie fiscală, în contextul în care amenzile au fost declarate neconstituţionale de CCR, susţin surse politice pentru Adevărul. Deocamdată, Ludovic Orban se opune, invocând că majorarea amenzilor a contribuit la blocarea pandemiei.

„Mulţi oameni sunt supăraţi din cauza amenzilor mult prea mari. Avem cazuri în localităţi unde un bătrân cu o pensie de 700 de lei a primit amendă de 2.000 de lei pentru că a depăşit cu un sfert de oră programul de cumpărături impus de autorităţi. Chiar dacă măsurile Guvernului se văd bine la Bucureşti, în teritoriu lumea e supărată, ceea ce se simte şi în sondaje”, a explicat pentru Adevărul unul dintre liderii PNL din vestul ţării. 

Mai mulţi preşedinţi de filiale ar vrea ca Guvernul să vină cu o formă de amnistie fiscală, astfel încât să anuleze amenzile din timpul stării de urgenţă. ”Oricum au fost declarate neconstituţionale, deci toţi oamenii care au primit amendă vor merge în instanţă şi vor câştiga. De ce să-i mai porţi pe oameni prin tribunale?”, susţine un alt lider PNL. 

De partea cealaltă, surse guvernamentale susţin că premierul Ludovic Orban nu e de acord cu anularea amenzilor.  ”Noi suntem de partea milioanelor de români care au respectat regulile. Pentru PSD, importanţi sunt cei 300.000 care au încălcat legea ”, susţin sursele citate. 

Premierul Luovic Orban a criticat public decizia CCR de a declara amenzile neconstituţionale. ”Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. În nicio ţară din Europa nu s-a întâmplat aşa ceva, şi anume autorităţile, printr-o sesizare şi o decizie a CCR, practic să fie lipsite de instrumentele de a putea impune respectarea legilor, a regulilor, mai ales într-o situaţie atât de gravă cum este situaţia provocată de epidemia de noul coronavirus”, a afirmat Orban.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat deja că ALDE, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege prin care să fie anulate, în mod automat, majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă, ca să nu blocheze instanţele de judecată. La rândul său, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD,a susţinut că guvernul nu trebuie să acopere găurile de la buget din banii românilor. 

PNL e în continuă scădere. Liberalii sunt cotaţi cu 33% intenţie de vot, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS în această lună. În ianuarie, PNL avea 47%. PSD se menţine la 25%, în timp ce Pro România a crescut mai bine de două procente. USR şi PLUS, măsurate separat, sunt într-o uşoară scădere. Doar UDMR ar mai trece pragul electoral.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite