Stroe, la extinderea magistralei M4: Alianța PNL- PSD pune pe primul loc proiectele majore pentru bucureșteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul PNL, Ionuț Stroe, a subliniat cu ocazia extinderii magistralei de metrou M4 că alianța PNL-PSD va depune toate eforturile pentru susținerea candidatului Cătălin Cîrstoiu în fruntea PMB, pentru că este nevoie de colaborare între sectoare și primăria Capitalei pentru realizarea proiectelor majore. Traseul noii linii va avea o lungime de 12 Kilometri. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„La București, Alianța PNL-PSD a fost creată pentru ca marile proiecte ale acestui oraș să poată fi realizate”, a transmis pe Facebook șeful filialei PNL Sector 4, Ionuț Stroe, afirmând că proiectul este unul „unic, foarte important, primul de acest gen pe care o primărie din România și-l asumă”.

Liberalul a mai susținut că este „nevoie de colaborare între sectoarele din București și localitățile limitrofe, întrucât problemele de transport ale bucureștenilor nu se opresc la limitele de sector, iar alianța PNL- PSD pune pe primul loc proiectele majore pentru bucureșteni”, arătând că vor fi depuse „toate eforturile astfel încât Cătălin Cîrstoiu sa aibă un rezultat record, iar după 9 iunie Bucureștiul să aibă în sfârșit un primar cu viziune, care știe ce are de făcut și poate să ducă proiectele la bun sfârșit”. 

„Proiectul extinderii M4, între Gara de Nord și Gara Progresul, reprezintă o încununare a eforturilor pe care Sectorul 4 le-a depus în ultimii ani pentru a deschide drumuri acolo unde acestea nu existau. Pentru acest lucru, care generează nu doar dezvoltarea infrastructurii critice, ci și locuri de muncă bine plătite, a trebuit ca, alături de partenerii noștri, să generăm un nou mod de lucru, un tipar care funcționează eficient și care poate fi folosit, cu siguranță și de către alte autorități publice. În acest proiect, precum și în cel al construcției stației de metrou Tudor Arghezi, am reușit, împreună cu reprezentanții Metrorex, să arătăm că nimic nu este imposibil și că, lucrând împreună, putem ajuta orașul să se dezvolte așa cum trebuie”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, într-o conferință de presă. 

Noua linie de metrou va avea 14 stații și 12 kilometri 

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov. Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 – Știrbei Vodă – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluției 2 – George Bacovia – Toporași – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Gara Progresul.

Stațiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerințe pentru securitate la incendiu și vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilități. Stațiile vor avea și sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginea peroanelor.

Firea: Astfel de investiții sunt importante pentru cetățenii din comunele limitrofe

La conferința de presă a participat și Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex, care a punctat importanța colaborării eficiente dintre Sectorul 4 și instituția pe care o reprezintă. „Prin extinderea magistralei M4 se va crea o linie importantă pe axa Nord-Sud, facilitând astfel transportul între Aeroportul Otopeni, Aeroportul Băneasa, Gara Băneasa, Gara de Nord și Gara Progresul. Mai mult, avem în lucru legătura magistralei M6 cu stația 1 Mai, astfel încât locuitorii vor putea să parcurgă distanța de la Aeroportul Otopeni la Gara Progresul, eventual la viitorul aeroport care se va construi în partea de Sud”, a declarat Mariana Miclăuș.

„Îl felicit pe colegul meu Daniel Băluță, unul dintre cei mai buni primari din România. Împreună cu el am fost nu doar martorii, ci și personajele cele mai implicate în aceste investiții demarate în anii trecuți și care acum sunt finalizate și își dovedesc pe deplin utilitatea. Astfel de investiții sunt extrem de importante pentru că, din păcate, bucureștenii care locuiesc în comunele limitrofe nu au astfel de facilități care să le ușureze existența și care le-ar permite să trăiască într-un oraș mai curat și mai prietenos cu mediu”, a declarat fostul primar Gabriela Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite