Stolojan: Preşedintele nu trebuie să îi delege premierului reprezentarea la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a susţinut, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Băsescu nu ar trebui îi delege atribuţii premierului Victor Ponta, pentru a discuta la Bruxelles despre perspectiva financiară 2014-2020, deoarece şeful statului are o altă credibilitate şi calificare.

"Cred că preşedintele Băsescu, la ora actuală, nu numai că are o cu totul altă credibilitate la nivelulul Consiliului European decât domnul Ponta, care se află încă sub suspiciunea plagiatului pentru teza dânsului care, sigur, în România are o prea mică valoare din moment ce văd că dânsul are o încredere destul de ridicată din partea cetăţenilor din România. Ceea ce în România nu prea are valoare, la nivelul instituţiilor europene şi al statelor membre are mare valoare", a spus europarlamentarul.

El a făcut aceste declaraţii, întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar trebui să îi delege atribuţii premierului Victor Ponta pentru a discuta la Bruxelles despre perspectiva financiară 2014-2020.

Potrivit acestuia, nu numai că preşedintele Băsescu are o credibilitate mai mare decât Ponta la nivelul instituţiilor europene, dar şi calificarea mai mare decât pentru a discuta problemele legate de perspectiva financiară 2014-2020.

"Dacă domnul Ponta poate să vină în faţa naţiunii române, spunând că veniturile bugetului pentru anul 2012 până în prezent au crescut cu 7,2 la sută doar pentru că s-a schimbat şeful ANAF, vă daţi seama cam ce este în capul dânsului despre modul cum cresc veniturile bugetului. (...) Hai să îl mai schimbăm o dată şi poate mai creşte cu 7 la sută până la sfârşitul anului", a spus, glumind, fostul prim-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite