Stenograme din ședința PNL. Ședință cu scântei. Ce reproșuri au fost aduse conducerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ședința conducerii PNL a avut și momente tensionate, fiind reproșuri privind modul de luare a deciziilor, dar și pe seama faptului că partidul este dezorganizat, iar public sunt prezentat sondaje în care partidul este la peste 20%, susțin surse de la vârful formațiunii liberale.

Au fost făcute reproșuri conducerii restrânse a partidului FOTO Inquam
Au fost făcute reproșuri conducerii restrânse a partidului FOTO Inquam

Primul lider care a vorbit de problemele interne a fost Robert Sighiartău, unul dintre vicepreședinții formațiunii. „Am făcut această alianța cu PSD și UDMR pentru o majoritate stabilă pentru a putea face reforme. S-au luat decizii numai în grupul restrâns, președinte, secretar general și prim-vicepresedinți așa cum s-a propus și această listă. Nu a fost consultat partidul în legaăura cu ordonanța privind pragul, nu s-a consultat partidul cu privire la grevă și din păcate partidul a pierdut mult si noi am pierdut mult. Noi vom merge în teritoriu să cerem votul oamenilor. Credeti ca profesorii mai au încredere în noi? Nu vreau să mă disociez de deciziile partidului tocmai de accea vă fac o propunere în acest moment important”, a precizat Sighiartău.

Reprezentantul PNL a cerut ca oamenii care s-au ocupat de alcătuirea listei să-și asume răspunderea pe acele nume decise și urmările electorale, iar în decembrie să fie făcută o analiză. „În decembrie să ne întâlnim într-o formulă, cei de aici, și să vedem cum stă partidul în sondaje. Nu mi se pare corect. Deciziile să fie luate în această conducere restrânsă și să răspundem toți, vicepresedinți, președinți de filiala și membri PNL. Închei spunându-va că PNL nu aparține unei singure persoane sau a unui grup restrâns de conducere, ci oamenilor liberali”, a completat Sighiartău.

Replica lui Nicolae Ciucă a fost una scurtă:  „Îmi asum responsabilitatea. Dacă puteți să faceti mai bine, feel free”.

Bode dorea miniștri relevanți politic

Apoi a luat cuvântul Lucian Bode, secretarul general al PNL. „Trebuie să evităm ca la această rocadă să trimitem în guvern miniștri irelevanți politic”, a subliniat Bode. Explicația sa a fost faptul că are loc demobilizarea filialelelor. „Să evităm să lăsăm liderii PNL fără tribună executivă”

Mai mult, Lucian Bode susține că ar fi făcut față și în viitorul Guvern, ca ministru al Afacerilor Interne, dar și ca vicepremier. Tot secretarul general a cerut mutarea centrului de comandă la partid: „Eu cred că putem să mutăm centru de comanda la partid. Am o capacitatea de muncă politică cum nu vă puteți astepta”.

După intervenția lui Bode, Vasile Blaga a luat cuvântul și a ironizat cele spuse de Bode. „Nu poți să îți propui să iei la alegeri scor cu doi în față. Nu poți să fii copia PSD și să vrei sa câștigi. Trebuie sa fii original”.

Vasile Blaga a fost unul dintre susținătorii ca în Guvernul Ciolacu să fie trimiși cei mai importanți lideri din PNL. Însă în formula guvernamentală nu figurează niciuna din persoanele din conducerea restrânsă de șase oameni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite