Stenogramă PNL. Crin Antonescu: „Dragnea pregăteşte o ordonanţă pentru modificarea legii ANI“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu le-a vorbit colegilor săi de partid despre modificarea legii ANI FOTO Adevărul
Crin Antonescu le-a vorbit colegilor săi de partid despre modificarea legii ANI FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a explicat colegilor de partid că vicepremierul Liviu Dragnea a elaborate o ordonanţă de urgenţă privind modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Aleşii locali ai PNL vor eliminarea interdicţia pentru primarii şi preşedinţii de consilii judeţene de a face parte din conducerea regiilor şi companiilor de interes local, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul pesurse.ro.

Din discuţii reiese că schimbarea legii ANI este dorită de reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare.

„Este un proiect de ordonanţă de urgenţă, Dragnea le-a făcut că au şi ei faliţii lor să ştiţi, are şi PDL-ul...”, a spus preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, la şedinţa BPN a PNL din 16 mai.

Aceeaşi teză este susţinută şi de preşedintele PNL Crin Antonescu. „Am discutat lucrul ăsta şi cu partenerii din PSD şi domnul Dragnea a spus că într-adevăr are o anumită iniţiativă. Rămâne să vedem şi să revedem dacă va fi vorba de o OUG sau de un proiect de lege pe care să îl aprobăm în Guvern, dar în orice caz va fi un demers retroactiv care sigur nu poate opera retroactiv, dar care va clarifica nişte criterii care eventual să poată ajuta judecătorii dacă e vorba de judecată“, a explicat Antonescu.

Potrivit discuţiilor din interiorul PNL, deşi actuala legislaţie privind conflictele de interese şi incompatibilităţile va afecta şapte preşedinţi de consilii judeţene şi peste 200 de primari, cei blamaţi sunt aleşii PNL. „Vedem cu toţii cum continuă în formă nouă povestea coincidenţelor. Eu vă reamintesc că în zona politică de vârf activitatea ANI este monocoloră de o bună bucată de vreme: Hellvig, Mihalache, Silaghi şi aţi mai fost dumneavoastră, Iohannis şi probabil că vor mai fi”, a susţinut Crin Antonescu.

Mai mulţi lideri locali ai PNL, printre care Klaus Johannis şi Aristotel Căncescu sunt acuzaţi de ANI că au încălcat această interdicţia de face parte din CA sau AGA ale unor instituţii de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite