Stelian Tănase se vrea chirurgul TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stelian Tănase, propus de PNL, anunţă mari reforme la TVR, deşi Parlamentul l-a desemnat şef pentru o perioadă de maximum şase luni. PSD poate da peste cap planurile liberalilor.

După ce Rareş Bogdan, propus de PNL pentru şefia TVR, nu a primit aprobarea Parlamentului, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat vineri noua propunere a PNL pentru funcţia de director general interimar la SRTV, în persoana lui Stelian Tănase. Parlamentarii PSD au ajuns în plen de această dată  şi politologul a primit 405 voturi „pentru“  şi numai două voturi „împotrivă“.

Deşi parlamentarii şi-au dat consimţământul ca Stelian Tănase să conducă televiziunea publică pentru o perioadă de maximum şase luni, atât cât îi permite legea ca interimar, noul preşedinte şi-a trasat linii directoare clare şi pe termen lung.

„Problema este dacă atât timp cât sunt interimar nu pot să fac aceste restructurări, concedieri, reaşezări de poziţii în ierarhie. Cu siguranţă, după interimat, le voi face şi foarte repede, şi chirurgical. Deja am destule informaţii că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. Sunt nişte resurse care se scurg inexplicabil şi voi lua măsurile fără brutalitate. Dar trebuie luate, nu ai încotro, cu toată gentileţea, dar trebuie luate în interesul public“, a cuvântat Stelian Tănase vineri, de la tribuna Parlamentului.

Contactat de „Adevărul“, Stelian Tănase a refuzat categoric să ofere detalii despre programul său în fruntea televiziunii publice. „Nu mă întrebaţi nimic, nu dau declaraţii la presă“, s-a rezumat să spună Stelian Tănase, din poziţia de şef al TVR, fără măcar să asculte întrebarea.

Tănase, la mâna PSD

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a afirmat că varianta Stelian Tănase va fi susţinută şi în momentul validării depline, nu doar pe perioada interimatului.
„Este o propunere pe care noi am făcut-o cu toată seriozitatea, nu una de avarie, nu una doar pentru interimat. Vrem o televiziune modernă, o televiziune în slujba cetăţenilor şi nu în slujba Guvernului, a majorităţii parlamentare sau unui partid politic“, a declarat liderul liberal după votul în Parlament.

Planurile PNL pot fi răsturnate chiar de actualii parteneri de coaliţie, în cazul în care, între timp, se produce ruperea USL. Parlamentarii PSD le-au dat un prim semnal de avertisment liberalilor când au boicotat şedinţa de plen în care s-a votat numirea lui Rareş Bogdan în fruntea TVR. În plus, PSD se află la numai un vot distanţă de a-şi construi o nouă majoritate parlamentară fără PNL. În luna februarie, când se reia activitatea Legislativului, liberalii s-ar putea trezi că partenerii de coaliţie nu mai au nevoie de votul lor, graţie eventualei susţineri din partea UDMR şi a PC. Astfel, o noua majoritate parlamentară ar însemna ruperea USL, iar liberalii, în consecinţă, ar rămâne şi fără preşedintele TVR.


“Rugă” pentru Geoană

Stelian Tănase ar putea rămâne totuşi la conducerea televiziunii publice, chiar dacă s-ar împlini scenariul ruperii USL. Relaţiile dulci dintre el şi liderii PSD i-ar putea face pe social-democraţi să-l susţină în continuare, chiar dacă s-ar debarasa de liberali. O serie de stenograme despre alegerile prezidenţiale din 2009, apărute un an mai târziu, în care actorii principali sunt Stelian Tănase şi Sorin Ovidiu Vântu, sunt grăitoare.

Stelian Tănase: Da’ ce crezi că o să fie duminică?
SOV: O să câştige Geoană, Stelian.
Stelian Tănase: Să te audă Dumnezeu!
SOV: În mod cert.
Stelian Tănase: Că aseară nu s-a prezentat foarte bine.
SOV: Da, şi-a luat o m..e cu hidrantul, ce dracu’. Nu că nu s-a prezentat bine, a fost catastrofă (…)
Stelian Tănase: Sorin, dacă mă chema să stea de vorbă cu mine o oră, să-i fac training, să ştii că intra bine în emisiune.
SOV: I-am spus, mă, fratele meu, i-am spus.
Stelian Tănase: Nu vreau nimic de la el.
SOV: Dar, evident, ce dracu!
Stelian Tănase: Ăia din jur n-au vrut, probabil.
SOV: Îţi dai seama că e captiv la gaşcă, la staff-ul…
Stelian Tănase: Nu, dar eu îl antrenam să intre măcar cu un mental bun, şi doi, să ştie cum se vede dincolo de cameră, că el crede că ce e acolo contează. Contează ce e dincolo de cameră, ce se vede prin sticlă de către Grivei. (…).

Materiale pe aceeaşi temă:

UPDATE Stelian Tănase, confirmat oficial ca propunere a PNL pentru şefia TVR

Conducerea PNL s-a reunit astăzi pentru a propune un alt candidat pentru şefia interimară a TVR, după ce Rareş Bogdan nu a primit suficiente voturi în plenul Parlamentului. Liberalii l-au ales pe Stelian Tănase.

Stelian Tănase îl laudă pe Victor Ponta în ziua în care a fost propus la şefia TVR: „Nu e puţin lucru să îţi calci pe inimă“

Stelian Tănase, propus oficial de liberali pentru a prelua şefia televiziunii publice a publicat, pe blogul personal, un text elogios la adresa premierului Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite