Stănescu: Guvernarea liberală se face pe datorie. Bunăstare în sertare, austeritate în buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu FOTO: Inquam Photos George Călin
Paul Stănescu FOTO: Inquam Photos George Călin

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a atras atenţia că împrumuturile au ajuns la suma de 80 de miliarde de lei şi a subliniat că în luna iulie au fost luaţi 22,4 miliarde de lei, cea mai mare sumă împrumutată de România anul acesta. El este de părere că guvernarea liberala a adus o „revoluţie a împrumuturilor şi a scumpirilor”

 „Românii trebuie să ştie: guvernarea liberală se face pe datorie PNL şi USR nu i-au îndatorat doar pe copiii noştri, ci şi pe copiii, copiilor noştri. Împrumuturile liberalilor, doar în acest an, au ajuns la uriaşa sumă de 80 de miliarde de lei. Numai în luna iulie au fost luaţi pe spatele românilor 22,4 miliarde de lei, cea mai mare sumă împrumutată de România în acest an. Ce s-a întâmplat concret cu aceşti bani? A crescut nivelul de trai al românilor? Nu, dar preţurile au explodat fantastic de mult. Deci unde vede această coaliţie paralelă cu realitatea veştile bune, când românii trăiesc astăzi mult mai prost”, a transmis Paul Stănescu, conform unui comunicat de presă PSD.

Secretarul general a mai completat că „marea guvernare liberală nu a adus decât o revoluţie a scumpirilor şi a împrumuturilor. Bunăstare în sertare, austeritate în buzunare. Nu au cheltuit nici banii din buget, nu au vrut nici să mărească veniturile românilor. Pensiile, salariile, alocaţiile au rămas în trecut, preţurile şi datoria publică au crescut pentru viitor. Asta da ticăloşie liberal”. 

El l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis, atrăgând atenţia că este „interest de lupta politică din PNL”. „L-am văzut ieri pe preşedintele Klaus Iohannis pe bicicletă, senin şi foarte interesat de lupta politică din PNL, pe care a catalogat-o ca fiind în parametrii stabiliţi. O preocupare normală pentru un preşedinte, nu-i aşa? Dar nu l-am auzit să scoată o vorbă despre dezmăţul împrumuturilor nesimţite pe care marii specialişti liberali le fac pe spatele şi munca viitoare a românilor. Banii luaţi pe datorie unde se regăsesc oare? Doar premierul ne-a informat că ministerele au o execuţie de minus 20 de miliarde, iar la unele dintre ele este chiar zero. Ca şi interesul faţă de români”, a mai transmis secretarul general al social-democraţilor.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite