Speranţa Cliseru, consilierul personal al Gabrielei Firea, numită prefect al Capitalei de Viorica Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speranţa Cliseru, unul dintre consilierii personali ai primarului general Gabriela Firea, a fost numită printr-o hotărâre de Guvern în funcţia de prefect al Bucureştiului. Consilierul PNL Ciprian Ciucu a semnalat shimbarea, printr-o postare pe Facebook, spunând că „Bucureştiul devine o afacere de casă a lui Pandele”. Cliseru a fost numită anul trecut, prin votul majorităţii PSD-ALDE, administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al RATB.

Speranţa Cliseru, unul dintre consilierii şi apropiaţii primarului Capitalei, Gabriela Firea, a fost numită printr-o Hotărâre de Guvern în funcţia de prefect al Bucureştiului. Potrivit CV-ului său, Speranţa Cliseru a ocupat funcţia de consilier parlamentar în cabinetul Gabrielei Firea, în perioada 2012-2013, pe când aceasta era senator, urmând ca mai apoi să devină, în perioada 2013-2014, prefect al judeţului Ilfov şi angajat al Primăriei Voluntari, acolo unde a fost pe rând  administrator public şi director executiv.

Consilierul general al PNL Ciprian Ciucu a anunţat, printr-o postare pe Facebook, cum Cliseru a renunţat la o funcţie cu un salariu mai mare pentru a deveni funcţionar public, fiind însă doar o etapă premergătoare funcţiei de prefect.

„Fiţi atenţi la schema asta!
Speranţa Cilseru, omul de casă al familie Pandele-Firea, fostă şefă de cabinet a lui Firea, renunţă la poziţii bănoase prin CAurile firmelor lui Firea şi dă concurs pe un post de funcţionar din primărie. Şi îl câştigă (wink, wink). Moment în care începe presa să mă întrebe pe mine, DE CE? De ce ar renunţa Cliseru la asa ceva pt o a amărâtă slujbă de funcţionar?

Şi răspunsul vine azi: că trebuia să fie funcţionar public ca să o poată pune prefect la Bucureşti! Şi asa Bucureştiul devine o afacere de casă a lui Pandele. Hai, cereţi-mi să seizez prefectul...”, a scris Ciucu pe pagina reţelei de socializare.

În 2016, veniturile Speranţei Cliseru au cumulat salariul obţinut de la Primăria Voluntari în valoare de 55.339 de lei, veniturile de 3.058 de lei din comisia tehnică, plus veniturile din salariul de la Primăria Capitalei în valoare de aproape 50.000 de lei, dar şi indemnizaţia din comisie de la Primăria Capitalei de aproape 9.000 de lei. De asemenea, în 2016 noul prefect a avut şi indemnizaţia de la Asociatia de dezvoltare intercomunitară EURO-APA, care se ocupă de canalizare şi alimentarea cu apă, în valoare de peste 9.000 de lei în cinci luni, arată digi24.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite