Sorin Cîmpeanu, explicații despre demisie: A venit din dorința de a nu periclita reforma educației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul șef de la Educație a transmis mai multe precizări în urma demisiei din vârful ministerului, explicând că se datorează dorinței de a nu periclita reforma educației și parcursul noilor legi.

Ministrul a dat mai multe explicații cu privire la demisia sa FOTO Arhivă / Guvernul României
Ministrul a dat mai multe explicații cu privire la demisia sa FOTO Arhivă / Guvernul României

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis că demisia din fruntea ministerului „a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație, fiind evidentă deturnarea discuțiilor din spațiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori și a milioane de copii și tineri”.

Sorin Cîmpeanu a mai explicat că „este o demisie care a venit din dorința de a nu periclita reforma educației și parcursul noilor legi ale educației”, afirmând, totodată, că a fost în „repetate rânduri ținta unor atacuri injuste și nefondate”, deși a dat de fiecare dată explicații și a demontat acuzațiile care i s-au adus. 

Am inițiat reforma sistemului de învățământ, pregătind implementarea „României Educate” și am făcut pași importanți pentru o finanțare mai bună a sistemului de învățământ și pentru accesul egal al tuturor copiilor la educație. Acestea sunt lucruri care vor rămâne”, a mai transmis ministrul. 

Fostul ministru a mai susținut că „toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile” și că a demisionat, tocmai din credința față de proiectul amintit, afirmând că dorește să îll vadă devenind realitate. 

Demisia ministrului Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la patru zile de la izbucnirea unui scandal de plagiat. 

Ministrul Educației a susținut, ulterior acuzațiilor, într-o conferinta de presă, că articolul are scopul de a bloca legile educației. 

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ”, a transmis Sorin Cîmpeanu în momentul demisiei. 

Ministrul interimar: Sorin Cîmpeanu a pus suflet în ceea ce a făcut

Diferența între un politician oarecare și un om politic care are o șansă să scrie pagini de istorie stă într-un singur cuvânt: asumare”, a mai scris ministrul, povestind că a lucrat cu fostul ministru, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulțumit pentru implicare.

A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru, inclusiv în zecile de dezbateri ale legilor învățământului, în toată țara. A ținut deschise școlile în pandemie, a crescut semnificativ premiile pentru olimpici, iar în sectorul 1 a făcut ceea ce mulți alții nu și-au asumat (iar unii și-au arogat doar meritele): redeschiderea bazei Cireșarii pentru comunitate. Sorin Cîmpeanu este și membru al PNL Sector 1 și îi mulțumesc pentru colegialitate”, a mai spus Sebastian Burduja. 

Cine ar putea prelua conducerea ministerului Educației

Pentru preluarea conducerii ministerului Educației, în PNL, sunt vehiculate trei nume, favorită fiind, Ligia Deca, o consilieră a lui Klaus Iohannis.

O a doua variantă este Monica Anisie, iar a treia este Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, mult timp membră a Comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite