Sondaj IMAS: PNL a depăşit PSD. USR, scădere drastică. Ponta a sărit pragul electoral. Cioloş stagnează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban si Liviu Dragnea colaj FOTO David Muntean

Pentru prima data după alegerile parlamentare din 2016, PSD a fost depăşit de PNL, principalul partid de opoziţie, arată sondajul IMAS pe luna decembrie realizat la comanda USR. Partidul condus de Dan Barna a scăzut, surprinzător, mai bine de trei procente de la o lună la alta, în timp ce Dacian Cioloş se menţine la 8%. Pro România, partidul lui Victor Ponta, ar trece pragul electoral, în timp ce ALDE se menţine la 10%.

Iată datele sondajului IMAS pentru USR, obţinut de Adevărul:

PSD 25,2%

PNL 26,1%

USR 11,5%

MRI 8,1%

ALDE 9,6%

PMP 2,5%

UDMR 4,6%

Pro Romania 6,2%

PNTCD 1,6%

PRM 1,9%

Alt partid 2,7%

În 16 decembrie, un sondaj CURS, dat publicităţii chiar în ziua în care PSD ţinea o întrunire a Consiliului Naţional, unde Liviu Dragnea prefaţa atacul la bănci şi multinaţionale, pus în practică apoi de cuplul Teodorovici- Vâlcov prin „ordonanţa lăcomiei“,  arăta că PSD ar obţine 33%, urmat la mare distanţă de PNL cu 20%. ALDE şi Pro România ar scoate 9%, în timp ce USR ar strânge 7%, iar partidul lui Dacian Cioloş, abia 5%. Cercetarea CURS este primul sondaj din ultimele luni în care PSD trece pragul de 30%.

Datele sondajului CURS; publicate pe 16 decembrie

PSD - 33%. 

PNL - 20%.

ALDE - 9%. 

Pro România - 9%. 

UDMR - 6%.

USR - 7%.

MRÎ - 5%.

PMP- 5%.

UNPR - 2%.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie pe un eşantion naţional de 1067 de persoane la domiciliul respondenţilor.

Pe de altă parte, partidul condus de Liviu Dragnea coborâse sub pragul de 25%, potrivit sondajului IMAS pe luna noiembrie comdandat de USR şi obţinut de Adevărul. PNL era într-o uşoară creştere (23%), în timp ce USR avea aproape 15%. Partidul lui Dacian Cioloş sarea puţin de 8%. Aşadar, o alianţă între USR şi RO+ ar trimite cele două partide în ceafa PNL. Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu atingea aproape 12%, potrivit cercetării IMAS.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite