Sondaj. 71% dintre români consideră că Rusia a comis crime împotriva populaţiei în Ucraina. 81% au o părere negativă despre administraţia de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlaidmir Putin FOTO Shutterstock
Vlaidmir Putin FOTO Shutterstock

Peste 70% dintre români sunt de părere că Rusia a comis crime împotriva populaţiei civile în Ucraina, iar un procent şi mai mare are o părere proastă şi foarte proastă despre ţara condusă de Vladimir Putin, arată ultimul sondaj al Avangarde.

Întrebaţi ce părere au despre agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, dacă este justificată sau îndreptăţită, 68% dintre intervievaţi au răspuns că „Nu”, 8% că „Da” în timp ce 22% au punctat că „Nu pot aprecia”. 

71% dintre repondenţi au considerat că Rusia a comis crime împotriva populaţiei civile din Ucraina, în timp ce 4% au fost de părere că nu au fost comise. Un procent mare, 23% au precziat că „Nu pot aprecia”.

Majoritatea românilor intervievaţi, mai precis 61%, sunt de părere că Rusia nu va ataca România, în timp ce 8% înclină spre varianta unui posibil atac asupra statului nostru. 29% dintre cei chestionaţi „Nu pot aprecia”. 

Un procent covârşitor al românilor are o părere negativă despre Rusia, adică 53% „proastă”, iar 28% „foarte proastă”, în timp ce o părere  „bună” au 6%, iar 1% foarte bună. 

Metodologie

 Sondajul a fost făcut în perioada 20.01 - 22.03.2022, pe 701 subiecţi, eşantion probabilist, aleator simplu, prin metoda CATI, cu o marjă de eroare 3,9% pentru nivel de încredere de 95%

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite