Soarta lui Boc, decisă la consultările cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii filialelor judeţene ale PDL au fost convocaţi ieri la o nouă întâlnire la Vila Lac 1 cu preşedintele Traian Băsescu, pe ordinea de zi aflându-se, potrivit unor surse, şi posibilitatea înlocuirii lui Emil Boc de la şefia Guvernului, în perspectiva alegerilor interne.

Discuţia a venit în condiţiile în care premierul încă nu a anunţat dacă va candida la şefia PDL şi constituie, potrivit aceloraşi surse, un test pentru oportunitatea înscrierii acestuia în cursă. Ieri, în cea de-a patra întâlnire cu liderii PDL, nefinalizată până la închiderea ediţiei, şeful statului ar fi urmat să încerce din nou, potrivit unor voci din partid, să impună varianta premierului tehnocrat şi reînnoirea mandatului lui Emil Boc la şefia partidului.  

Reuniunea a avut loc cu trei zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie, după care Emil Boc va anunţa dacă va candida la preşedinţia partidului, după cum a declarat el pentru „Adevărul". Tot săptămâna viitoare ar urma să-şi anunţe candidatura şi secretarul general al partidului, Vasile Blaga.

Oltean votează pentru un premier politic

Înainte de şedinţa de la Vila Lac 1, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a arătat într-un comunicat că şefia partidului va fi câştigată de „cel care dă încredere poporului PDL că-l poate conduce cu dreptate, putere şi unitate", subliniind că democrat-liberalii coordonează mai bine guvernarea cu un premier politic.

„PDL analizează toate soluţiile, însă cu un premier politic, cu care coordonează mai bine guvernarea, iar coaliţia este mai strâns unită. Trebuie spus că nu doar premierul Boc a muncit pentru redresarea economică, ci tot partidul", a mai comentat Oltean.

„Pentru liniştea celor care abia aşteaptă să vadă sânge în PDL, aşa cum au aşteptat să vadă şi la Consiliul Naţional de Coordonare, în PDL nu va fi sânge deloc, ci vor fi unitate şi responsabilitate, iar asta se va vedea şi la moţiunea de cenzură care va pica", a mai arătat Ioan Oltean.

Pentru abandonarea temei referitoare la numirea unui premier technocrat a pledat ieri şi vicepreşedintele PDL Cezar Preda, care a mai spus şi că nu a fost invitat la întâlnirea şefului statului cu liderii PDL.

"Zbaterea premier tehnocrat plus guvern mixt tehnocrat-politicieni este o temă falsă şi neproductivă pentru PDL. Teoria care spune că recredibilizarea PDL se face pe mâna unor tehnocraţi este o jignire adusă românilor", a spus Preda, citat de Mediafax, într-o conferinţă la Buzău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite