Simion, după consultările cu Iohannis: Am cerut demisia lui Florin Cîţu. Există o majoritate care vrea un guvern de specialişti, până la anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, copreşedinte AUR FOTO: Inquam Photos/ George Calin
George Simion, copreşedinte AUR FOTO: Inquam Photos/ George Calin

George Simion şi Claudiu Târziu, liderii AUR, i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, demisia lui Florin Cîţu. AUR i-a transmis lui Iohannis că există o majoritate care vrea un guvern de specialişti, cu un premier independent, care să guverneze până la alegerile anticipate.

„Am venit cu o propunere a unui guvern de specialişti.  Noi credem că un guvern de specialişti, cu un premier independent, poate să treacă ţara de iarnă”, a spus Simion, după întrevederea cu Iohannis de la Palatul Cotroceni.

„O persoană independentă, care să poată să adune un guvern de specialişti asumaţi politic de partidele din Parlament. Nici măcar de principiu nu ne-a dat un răspuns”, a declarat Claudiu Târziu.

Delegaţii AUR i-au cerut preşedintelui Iohannis demisia lui Florin Cîţu din fruntea Executivului. „Cât rămâne premier interimar, ţara e în pericol, omul acela a fost demis de Parlament şi nu pare să fie în toate facultăţile mintale. Domnul preşedinte a făcut un rictus când i-am spus, şi-a declinat orice responsabilitate. Va ieşi să spună că aceste consultări au fost un eşec şi că va urma o altă rundă de negocieri”, a mai spus Simion.

Simion a făcut apel la şeful statului să „îşi ia în serios rolul de mediator” şi să desemneze, la ora 18.00, noul premier. 

„I-am spus preşedintelui să îşi ia în serios rolul de mediator. Aşteptăm bunăvoinţă din partea lui Klaus Iohannis. Altfel nu excludem niciun fel de posibilitate, aşteptăm să vedem dacă a înţeles mesajul. Noi dialogăm cu toată lumea, mai puţin cu acea tabără de extremişti din jurul lui Cîţu”, a precizat Simion. 

Potrivit liderului AUR, Florin Cîţu este susţinut în continuare pe motiv că „nu există o majoritate a Parlamentului”.

„O majoritate îmbrăţişează în momentul ăsta un guvern de specialişti, pentru o perioadă limitată, cu un premier independent, în interesul naţiunii”, a subliniat Simion. 

Înainte de consultările cu şeful statului, George Simion a declarat că formaţiunea pe care o conduce susţine propunerea unui premier independent, în persoana lui Călin Georgescu.

Partidele au mers luni la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre numirea unui nou premier. Până în prezent nu este conturată nicio majoritate parlamentară, adică un grup de formaţiuni care să poată învesti un nou guvern. 

Citeşte şi: Partidele, faţă în faţă cu Iohannis. Şeful statului nu a făcut nicio declaraţie înainte de consultări. USR are propunere de premier. PSD vrea anticipate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite