Sighiartău, după investigaţia referitoare la Apele Române: PNL trebuie să susţină şi să numească în funcţii publice doar oameni integri şi profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartău. FOTO Arhivă personală / Facebook
Robert Sighiartău. FOTO Arhivă personală / Facebook

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, susţine că partidul din care face parte trbeuie să demonstreze că numeşte în funcţii publice profesionişti şi persoane integre, după ce în presă a apărut o investigaţie jurnalistică referitoare la faptul că la Apele Române au ajuns pe funcţii persoane fără pregătire temeinică.

„De la debutul crizei sanitare, am văzut şi mai pregnant consecinţele politizării şi promovării incompetenţei. În momentele critice, politrucii fie dau bir cu fugiţii, fie îşi arată incompetenţa, uneori cu consecinţe tragice. Nu trebuie să mai ajungem în astfel de situaţii. Salut semnalul dat de premierul Florin Cîţu, care reaminteşte criteriile de promovare pentru cei care sunt în sistemul public. Ca lider al coaliţiei de guvernare, PNL are primul responsabilitatea de a susţine şi numi în funcţii publice, la toate nivelurile, doar oameni integri şi profesionişti", a spus Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

Precizarea secretarului general al PNL vine după ce Florin Cîţu a anunţat că trimite Corpul de control a premierului la Apele Române, pentru a afla cum au ajuns pe funcţii persoane cu o pregătire îndoielnică. 

Pe de altă parte, reacţia e şi una politică în condiţiile în care persoana aflată în centrul scandalului de la Apele Române este un apropiat al lui Costel Alexe, şeful CJ Iaşi. Alexe este unul dintre liderii din teritoriu care se bucură de susţinerea lui Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite