Sighiartău, critici dure la adresa PSD și a premierului: PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu | Stroe: Nu reprezintă poziția PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Sighiartău susține că PNL „trebuie să îl dea afară pe Ciolacu până în decembrie” și să refacă în ochii electoratului ceea ce „a stricat când a adus PSD la guvernare”. Liberalul a punctat că actualul premier nu trebuie să devină președinte, aducând „ghinion” României.

Robert Sighiartău, deputat PNL FOTO: Facebook
Robert Sighiartău, deputat PNL FOTO: Facebook

În ceea ce îl privește pe actualul premier, Marcel Ciolacu, liberalul a precizat că „dacă ajunge la Cotroceni, e clar că nu îşi va mai respecta în primul rând înţelegerile pe care le-a avut”.

„Marcel Ciolacu vrea să ajungă preşedintele României, asta este clar, se vede cu ochiul liber, are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze în turul doi dacă ajunge cu George Simion şi cu AUR. A dus deja PNL într-o situaţie puţin jenantă în faţa electoratului şi a membrilor săi ca să accepte un pachet care v-am spus, nu aduce nimic bun pentru economia privată”, a preciat liberalul la Prima News, potrivit News.ro.

Totodată, Robert Sighiartău a precizat că nu este „în regulă” ca Marcel Ciolacu să fie președintele României: „Marcel Ciolacu de ceva timp aduce ghinion României,am mai spus-o şi o mai spun, dintr-un motiv simplu, nu este sincer. A mai şi minţit, ca să o spun pe aia dreaptă. A spus că nu majorăm taxe şi impozite. Aţi văzut că inclusiv în Ordonanţa asta introduce taxe şi impozite noi”.

Liste comune cu PSD

Robert Sighiartău susține că este împotriva unei alianțe cu liste comune alături de PSD, precizând că „PNL a pierdut deja foarte mult din această alianță și pe termen lung va fi pusă în pericol și stabilitatea României”.

„Inclusiv politic PNL va pierde. Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară iar eu nu sunt de acord cu asta şi mă lupta pentru ca PNL să repare ce a stricat pentru că noi i-am adus pe pesedişti la guvernare şi noi trebuie să îi dăm afară. (...) Eu cred că până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare”, a subliniat Sighiartău, potrivit News.ro.

Liberalul a precizat că „strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune”, punctând că nu își dorește acest lucru.

Stroe: Sighiartău nu mai reprezintă poziția oficială a PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL a reacționat, într-o intervenție la Digi24, în urma declarațiilor făcute de colegul Robert Sighiartău. Ionuț Stroe a punctat că „domnul Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL”.

„Dacă e să ne uităm pe declaraţiile sale publice, sunt centrate exclusiv pe cât de rău, de apocaliptic este scenariul următor, cât e rău e partidul din care face parte. Nu aş comenta ce a spus pentru că săptămână de săptămână avem câte o ştire de genul ăsta din partea domnului Sighiartău”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL într-o intervenţie la Digi24.

Liberalul a subliniat că „din păcate, nu toți înțeleg greutatea momentelor și importanța momentului pentru România”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite