Siegfried Mureşan: Scopul PSD nu este să facă dreptate, ci să afecteze şansele doamnei Kovesi de a ajunge procuror-şef european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mueşan
Siegfried Mueşan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că PSD a apelat „la coada de topor din justiţie, secţia de investigare a magistraţilor“, pentru a bloca numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului European. „Riscăm să vadă toată Europa că România este condusă după placul şi în interesul unui infractor“, spune liberalul.

„PSD a eşuat lamentabil în toate încercările întreprinse la nivel european de a împiedica alegerea unui român în funcţia de procuror-şef european. De aceea, apelează la coada lor de topor din justiţie, această secţie de investigare a magistraţilor despre care partenerii europeni şi instituţiile de drept internaţionale spun că încalcă independenţa magistraţilor. Este clar că scopul PSD nu este să facă dreptate, ci să afecteze şansele doamnei Kovesi de a ajunge procuror-şef european.

Ce se întâmplă acum este foarte grav pentru că arată ce este capabil să facă PSD cu statul de drept şi cu independenţa justiţiei din România pentru a-şi îndeplini obiectivele. Cu PSD la guvernare riscăm ca toate reformele din justiţie să fie anulate. Riscăm să vadă toată Europa că România este condusă după placul şi în interesul unui infractor“, susţine europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. 

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu susţine, într-o declaraţie pentru Adevărul, că măsura controlului judiciar, dispusă de procuorul Adina Florea pentru Laura Codruţa Kovesi, ar putea provoca o amânare a negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliul UE pe tema şefiei Parchetului European. Următoarea rundă de negocieri la Bruxelles va avea loc săptămâna viitoare.

Laura Codruţa Kovesi a fost inculpata şi plasată sub control judiciar de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), joi seară, după mai bine de 6 ore de audieri într-un dosar instrumentat de procurorul Adina Florea. Fosta şefă DNA nu are voie să părăsească ţară fără aprobarea procurorului care se ocupă de acest dosar, şi de asemenea, Laurei Codruţa Kovesi i s-a interzis să mai lucreze că procuror până la ridicarea măsurii controlului judiciar.

„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat joi seară, Laura Codruţa Kovesi la ieşirea de la audieri, fără a preciza dacă are şi alte interdicţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite