Senatorul Eugen Pîrvulescu, fără imunitate. Decizia Comisiei Juridice a Senatului
0Comisia Juridică a Senatului a aprobat, luni, cererea de percheziţie informatică în cazul senatorului PNL Eugen Pîrvulescu, aflat sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă.
Membrii Comisiei juridice a Senatului s-au întâlnit luni într-o şedinţă cu caracter secret pentru a decide în legătură cu cererea de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul senatorului Eugen Pîrvulescu. Cei mai mulţi dintre liderii politici declaraseră deja anterior că sunt de acord cu această măsură, astfel că rezultatul votului de luni era previzibil. Percheziţia informatică în dosarul DNA împotriva lui Eugen Pîrvulescu a fost votată în unanimitate, potrivit Agerpres.
Aşa cum „Adevărul” v-a informat anterior, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a trimis preşedintelui Senatului, pe 15 octombrie, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul senatorului PNL.
S-a votat în absenţa senatorului Eugen Pîrvulescu, pentru că, aşa cum susţine liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, acesta a optat pentru neprezentare în faţa Comisiei, pentru că „apărarea se face în faţa instanţei de judecată şi nu în Parlament”.
Cererea ministrului Justiţiei şi avizul Comisiei juridice vor intra în plenul Senatului, luni după-amiază, care va decide, prin vot secret, asupra solicitării.
Vă reamintim că pe 11 octombrie, senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală şi urmează să fie cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de instigare la cumpărare de influenţă.
„În cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pîrvulescu Eugen și beneficiind de ajutorul inculpaților F.G. și Burcescu Marian-Cătălin, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influență asupra unei alte persoane care deținea o funcție importantă în cadrul instituției desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate O.R.N.I.S.S. în beneficiul martorului respectiv”, potrivit procurorilor DNA.