Senatorii USR îi cer explicaţii ministrului de Interne privind felul în care Poliţia Română a acţionat în cazul scandalului senatoarei Şoşoacă cu jurnaliştii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatori USR FOTO Inquam Photos / George Calin
Senatori USR FOTO Inquam Photos / George Calin

Senatorii USR cer Ministrului de Interne să dea explicaţii în Parlament privind felul în care Poliţia a acţionat în cazul scandalului din biroul de avocatură al senatoarei independente, Diana Şoşoacă, în care o echipă de jurnalişti din Italia au reclamat că au fost sechestraţi şi agresaţi de către membra Senatului şi soţul său.

Senatorii USR cer Comitetului Liderilor grupurilor parlamentare din Senat să-l invite la ”Ora Guvernului” pe Ministrul de Interne, Lucian Bode, să clarifice felul în care Poliţia Română a acţionat în cazul senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Şoşoacă, care a fost implicată în data de 13 decembrie 2021 într-o altercaţie cu o echipă a televiziunii italiene RAI, au transmis reprezentanţii USR într-un comunicat de presă. 

Membrii USR au precizat că „cererea este făcută în temeiul art. 181 din Regulamentul Senatului,urmând ca ministrul de interne să vină în Parlament până la încheierea actualei sesiuni parlamentare ordinare”, cerere ce este motivată de „tema este de interes major, în condiţiile în care este pusă la îndoială capacitatea Poliţiei Române de a aplica legea în mod egal, fără tratament diferenţiat între cetăţenii de rând şi unii demnitari”, spune liderul senatorilor USR, Radu Mihail. 

„Din înregistrările video din spaţiul public reiese că dna senator Şoşoacă a avut un comportament impropriu, a interzis jurnalistilor să părăsească incinta in care se aflau, lipsindu-i de libertate şi a făcut abuz de funcţia sa, ameninţând forţele de ordine. Nu în ultimul rând, această situaţie a provocat un incident diplomatic grav, care a necesitat intervenţia de urgenţă a reprezentanţilor Ambasadei Italiei la Bucureşti”, a explicat senatorul. 

Grupul parlamentar al USR a mai justificat că „că este urgent şi imperativ ca dl ministru al Afacerilor Interne să fie invitat la Ora Guvernului”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite