Senat: Conţinutul de nitraţi şi nitriţi, obligatoriu pe etichetele sticlelor de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Senatului FOTO Mediafax
Plenul Senatului FOTO Mediafax

Senatorii au adoptat miercuri o propunere legislativă care prevede obligativitatea precizării pe etichetele sticlelor de apă potabilă, inclusiv cea minerală, a conţinutului de nitraţi şi nitriţi.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă cu 76 de voturi „pentru“, trei „împotrivă“ şi trei abţineri, în calitate de primă Cameră sesizată.

La dezbatere, senatorul Ştefan Stoica, membru al Comisiei pentru Sănătate, a susţunt că obligativitatea scrierii pe etichetă a concentraţiei de nitriţi şi nitraţi este „o utopie“, deoarece ministerul şi Autoritatea de protecţie a consumatorului au dat garanţii ferme că nu există posibiliatea introducerii pe piaţă a unor ape care să depăşească concentraţia maximă admisă.

Apa potabilă, inclusiv cea minerală, îmbuteliată în sticle sau în alte recipiente trebuie să fie pusă în consum cu obligaţia înscrierii pe etichetă a conţinutului de nitraţi şi nitriţi.

Iniţiativa legislativă a primit raport negativ din partea Comisiei de Sănătate, deşi toate celelalte comisii au avizat favorabil. Propunere legislativă pentru modificarea legii privind calitatea apei potabile a fost iniţiată de nouă senatori şi deputaţi USL şi unul UNPR.

Pe acceaşi temă:

Scandal în Parlament pe tema gazelor de şist. Propunerea lui Ciuhodaru nu a trecut de Senat

Senatorii au adoptat propunerea legislativă care interzice transformarea fundaţiilor în partide politice

Senatorii resping instituirea Zilei Primarului. Haşotti: Propun ca Ziua Parlamentarului să fie pe 30 februarie

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite