Șeful PSD acuză PNL că a îndatorat țara: Încearcă să uite adevărul

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a lansat atacuri în rafală la adresa PNL, partener de guvernare, văzut ca responsabil pentru îndatorarea României în ultimii ani, dar și pentru alte măsuri.

Marcel Ciolacu pune tunurile pe PNL FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu pune tunurile pe PNL FOTO Inquam Photos

Ce mă deranjează azi este ca unii din partenerii noștri de guvernare încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declarații acest adevăr. Este de datoria mea și a dumneavoastră să le reamintim adevărul. În noiembrie 2019 - noiembrie 2021 datoria publică a crescut de la 36,9 din PIB la 49% din PIB, de la 364,9 miliarde la 558,8 miliarde. La deficit, mai grav. PSD a lăsat finanțele țării la un deficit bugetat de 2,8% în octombrie 2019, după care experții, cred că Cîțu și Vîlceanu, dânșii au fost la Finanțe, au urcat în 2020 deficitul la o cifră astronomică, de aproape 10% din PIB. Suntem singura țară europeană care avem acord cu CE pentru a reveni la deficitul de 3%, s-au speriat și ei când au văzut deficit de 10%.”, a afirmat Ciolacu, în fața social-democraților din Dolj.

Șeful PSD a amintit de achizițiile din pandemie, undea arătat cu degetul tot spre PNL. „Unde sunt acești bani? Cred că mai țineți minte achizițiile din pandemie și așteptam și acum de la DNA să aflăm acest adevăr. Acești bani nu se regăsesc nici în școli, nici în gradinițe, autostrăzi, drumuri, nici în agricultură, acești bani se regăsec în buzunarele unor șmecheri. Mai mult, sarabanda de cheltuieli a continuat și în 2021, până când PSD a preluat finanțele”, a completat Marcel Ciolacu.

„Ma întreb și eu cât tupeu poți să ai să acuzi PSD și ministrul Finanțelor de ce se împrumută scump după ce ai lăsat așa ceva în urmă? Vina este a lor. Am intrat la guvernare pentru că lucrurile mergeau într-un zid. Am adus coerență, performanță, eficiență și echilibru în actul de guvernare”, a mai afirmat președintele social-democrat.

Liderul PSD a mai criticat activitatea fostelor guverne liberale pe subiectele închiderii de mine și termocentrale, „blocarea pe 50 de ani” a nivelului pensiilor, dar și despre „zero lei pentru agricultura” din PNRR. Ciolacu nu a scos însă niciun cuvânt despre cât a reușit să obțină PSD pentru sistemul de irigații.

Iohannis, luat la țintă

PSD reevaluează relația de colaborare cu președintele Klaus Iohannis și dă startul atacurilor la adresa acestuia, pe fondul sfaturilor privind creșterea pensiilor, dar și al plecării lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării.

Pentru dreapta, creșterea pensiilor nu a fost prioritară”, este mesajul unui video al PSD, publicat în mediul online, unde în imagine apar chipurile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban, amândoi foști premieri PNL, dar și al lui Klaus Iohannis, până de curând menajat de orice atac din partea PSD.

Social-democrații au făcut și un colaj cu declarații contondente ale lui Marcel Ciolacu, în care i se sugera președintelui să nu-și mai bage nasul în treburile guvernării. De altfel, în urmă cu o săptămână, Ciolacu se declara „deranjat” de discuția publică despre cine oferă mai mulți bani pensionarilor, aluzie la președintele României, care propunea procentul de 15%.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri