Şeful Administraţiei Prezidenţiale îl acuză de ipocrizie pe Ponta pe subiectul Republica Moldova: „Întrece limita bunului-simţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale FOTO Eduard Enea
Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale FOTO Eduard Enea

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a reacţionat la atacurile lansate de fostul premier Victor Ponta la adresa preşedintelui Klaus Iohannis privind lipsa sa de implicare în criza politică din Republica Moldova. Mihalache spune că Ponta ar fi putut să-şi sfătuiască „partenerii politici“ din Republica Moldova să nu destrame coaliţia de guvernare care a condus la schimbarea Guvernului Streleţ.

„În loc să scrie prostii pe Facebook despre preşedinţii Iohannis şi Timofti, domnul Victor Viorel Ponta, dacă era atât de interesat despre destinul Republicii Moldova, ar fi putut să facă câteva lucruri mai simple. De pildă, să vorbească cu partenerii lui politici din Republica Moldova, să îi sfătuiască să nu destrame coaliţia de guvernare. Să-i întrebe de ce era nevoie ca Guvernul Streleţ să fie înlocuit... Să-i îndemne la prudenţă şi să-i descurajeze pe prietenii săi, cu care are atatea poze, în dorinţele de a acapara toată puterea politică în statul vecin. Victor Viorel Ponta ştie foarte bine realităţile politice din Republica Moldova şi tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simţ“, a reacţionat Mihalache, pe pagina sa de Facebook.

În plină criză politică la Chişinău, liderii politici de la Bucureşti se acuză reciproc de situaţia în care a ajuns Republica Moldova. Fostul premier Victor Ponta dă vina pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe omologul său moldovean Nicolae Timofti pentru situaţia complicată în care a ajuns Republica Moldova.

„Exact când era nevoie mai mare la Bucureşti şi Chişinău, sunt cei mai slabi şi inadecvaţi lideri! Am văzut că Preşedintele Timofti al Moldovei (un om de treabă şi bun la suflet, dar total rupt de realitate şi influenţat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Preşedintele Iohannis (cel care a "contribuit" mult în ultimul an la situaţia Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic!). Cred că amândoi merită să fie decoraţi de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 fraţii noştri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România şi Europa din ultimii 75 ani). «Ghinion» ar spune unii - eu doar spun că este cea mai gravă afectare posibilă a intereselor naţionale româneşti din 1940 şi până azi!“, a comentat Ponta.

Iohannis nu a dorit să răspundă în niciun el acuzaţiilor lansate de fostul premier român. „Nu mă preocupă scrierile acestui domn'“, a fost reacţia preşedintelui Klaus Iohannis. Cel care a comentat postarea fostului premier Victor Ponta a fost fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Ponta, iresponsabil vesel“

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că prin atacul pe care fostul premier Victor Ponta l-a declanşat la adresa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, social-democratul îşi merită supranumele de "iresponsabil vesel", întrucât îl sprijină implicit pe oligarhul Vlad Plahotniuc. '„Poziţia lui V.V.Ponta împotriva Preşedintelui Timofti şi în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decît să-i consolideze supranumele de «iresponsabil vesel»'“,  a spus Băsescu, care a vorbit şi de pericolul alegerilor anticipate.

„Alegerile anticipate în R.Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. La Chişinău, Preşedintele Nicolae Timofti a câştigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc. Instalarea guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei vest, ceea ce este în interesul major al României. Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova. Şi-o va face şi România?'“, a reacţionat Băsescu. Între timp, Ion Păduraru a fost retras de Timofti, iar Pavel Filip este noul candidat desemnat de majoriattea parlamentară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite