Şefii din TVR au ignorat votul angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea TVR s-a întâlnit ieri, într-o şedinţă care a durat mai multe ore, pentru a discuta contestaţiile depuse de Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, cei doi jurnalişti care, deşi au câştigat detaşat locuri în viitorul Consiliu de Administraţie, au fost scoşi din noul Consiliu de Administraţie, pe motiv că nu au depus la timp certificatul de cazier judiciar.

„S-a trecut foarte repede peste această chestiune. A fost o foarte scurtă informare. Apoi, i s-a comunicat departamentului juridic să răspundă negativ la cele două contestaţii“, ne-au povestit surse din interiorul TVR, care au relatat şi poziţia lui Stelian Tănase, directorului interimar al televiziunii: „Tănase nu a avut nimic de comentat. A spus doar că nu este de competenţa lui“. L-am contactat pe Stelian Tănase pentru a afla poziţia sa oficală cu privire la aceste contestaţii. „Nu discut nimic despre televiziune. Vă salut”, a spus Stelian Tănase şi a închis telefonul.

„Sesizăm Parlamentul“

Cornel Mihalache, cel care a câştigat detaşat alegerile prin care angajaţii televiziunii şi-au desemnat reprezentanţii în CA, va sesiza cele două comisii de cultură ale Parlamentului, dar va merge şi în instanţă. „ Vom contesta în contencios administrativ. Acum trebuie refăcut tot procesul verbal. Chiar dacă nu ne-au admis contestaţiile, cei de pe locurile 3 şi 4, Dragos Bocanaciu şi Sorin Rada, care trebuie să primească un mandat de membri supleanţi, au anunţat că se retrag. Vom trimite o sesizare la Parlament şi aşteptăm să se judece. Altceva nu mai avem ce face“, a spus Mihalache. Colegul său, aflat în aceeaşi situaţie, Mihai Rădulescu, spune că nu a primit nicio veste oficială de la TVR. „ Am auzit şi eu că au ignorant contestaţiile, dar nu mă aşteaptam la altceva de la conducerea TVR“, a spus Rădulescu.

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au fost votaţi de angajaţii TVR, cu o majoritate covârşitoare, să-i reprezinte în Consiliul de Administraţie, însă cei doi au fost invalidaţi pe motiv că nu au depus la timp certificatul de cazier judiciar. Legal însă, nici nu aveau cum să-l depună.

Duminică seară, i-a înlocuit pe cei doi din fruntea listei de câştigători cu următorii clasaţi (Liviu Fetter şi Sorin Burtea) şi „a validat rezultatele finale“, aşa cum arată procesul verbal. Însă nicăieri în Regulament nu scrie că BEC are această calitate, de „a valida“ rezultatele finale, ci numai de „a prezenta“ conducerii TVR procesul verbal cu rezultatele finale.

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au protestat la începutul săptămânii trecute faţă de o altă decizie a Comitetului Director condus de Stelian Tănase. Tot prin regulamentul de concurs s-a interzis să candideze ca reprezentanţi ai salariaţilor persoane care nu sunt angajate în TVR, cu scopul de a bloca candidatura lui Valentin Nicolau, care a reprezentat angajaţii în ultimul Consiliu de Administraţie.

Pe aceeaşi temă:

Prima măsură a lui Stelian Tănase la TVR: majorarea taxei TV

Directoul interimar al SRTV, Stelian Tănase, a declarat miercuri că a transmis ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, un proiect privind majorarea taxei TV, care va fi prezentat şi premierului Victor Ponta.

Nu doar suprataxare

Presa de miercuri, 15 ianuarie, cu precădere cea specializată pe analiza media, a anunţat că directorul general interimar al SRTV, dl. Stelian Tănase a început demersurile în vederea majorării taxei de abonament la serviciile Televiziunii publice.

Stelian Tănase se vrea chirurgul TVR

Directoul interimar al SRTV, Stelian Tănase, a declarat miercuri că a transmis ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, un proiect privind majorarea taxei TV, care va fi prezentat şi premierului Victor Ponta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite