Ședință cu scântei a PNL. Blaga și Bolojan, listă lungă de reproșuri la adresa conducerii: „Suntem ospătarii PSD la guvernare” | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea de la Vila Lac dintre tandemul Ciucă-Bode și liderii influenți din partid a fost una cu scântei, nume grele ca Ilie Bolojan și Vasile Blaga atragând atenția asupra problemelor de organizare, lipsa reformelor și atitudinea față de PSD, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode au fost luați la rost de liderii cu greutate FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă și Lucian Bode au fost luați la rost de liderii cu greutate FOTO Mediafax

Chemați la Vila Lac pentru a vorbi de modul cum merge partidul și de strategia din următoarea perioadă, exact în contextul problemelor de imagine cauzate de toată bulibășeala cu pragul la abuzul în serviciu, Nicolae Ciucă și Lucian Bode, principalii oameni care conduc PNL, s-au văzut confruntați cu o revoltă nu a unor simpli șefi de filială, ci a unor grei ai formațiunii.

Ilie Bolojan, șef al CJ Bihor și al filialei din același județ, cunoscut pentru faptul că e rezervat și cumpănit la vorbă, le-a reproșat celor din conducere că în ultimul an nu au făcut nimic pentri a face reforme, chiar dacă PNL s-a angajat să facă acest lucru. De asemenea, Bolojan a subliniat că partidul e în cădere, sunt foarte multe probleme la nivel local, iar miniștrii sunt slabi. Una din concluziile lui Bolojan: trebuie evaluare a miniștrilor PNL, potrivit informațiilor „Adevărul”

Vasile Blaga, doar simplu europarlamentar ca funcție, însă unul din cei mai respectați oameni din partid, a punctat faptul că este o „organizare zero” la nivel de partid. Tot el a dat una din cele mai dure replici față de modul cum a ajuns PNL: „Suntem ospătarii PSD la guvernare”, a precizat un vicepreședinte al PNL pentru „Adevărul”. 

Blaga a cerut ca PNL să vină la rotativă cu linia întâi a liderilor din partid și să înceteze experimentele cu oameni din zona a doua sau aduși din afara partidului, pentru că nu mai poate continua așa, mai ales în prag de alegeri. În ceea ce privește această opinie, a fost secondat de Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL a afirmat că dacă nu vine pe funcția de vicepremier un nume greu ca Bolojan, Boc sau Blaga, atunci el e dispus să preia funcția aceasta, plus Ministerul Transporturilor. 

Printre cei care au criticat modul cum arată PNL a fost și Raluca Turcan. Fostă ministră a  Muncii și președintă interimară a PNL, Turcan a subliniat că nu se gândea că partidul va fi văzut acum la fel cum era PSD-ul din timpul lui Liviu Dragnea, cu aluzie la modul cum a fost gestionată situația la modificarea codurilor penale. 

Bătălia sondajelor

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a prezentat două sondaje, în care PNL este la  19%, și dinamică în scădere, au precizat surse politice din rândul liberalilor. În contrapondere, Lucia Bode a preznetat un sondaj în care a zis că PNL oscilează între 22 și 24%. E același sondaj citat și la alegerile femeilor liberale. 

Liderii PNL se vor reuni astăzi într-o ședință de Birou Politic Național, începând cu ora 10.00. Sunt așteptați liderii de filiale și cei din Biroul Executiv la această ședință. Ar urma să se tranșeze inclusiv interimatul de la PNL București, filială fără președinte după demisia lui Ciprian Ciucu. Potrivit informațiilor „Adevărul”, interimatul ar urma să fie asigurat de liderul PNL Ilfov. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite