Se modifică legea după tragedia de la „Ferma Dacilor”. Pensiunile nu vor mai fi certificate fără autorizații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, a declarat joi, la Digi24, referitor la tragedia de la „Ferma Dacilor”, că a solicitat să fie modificată legea, urmând ca pensiunile să nu mai fie certificate fără autorizații.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Astăzi am solicitat să fie modificat ordinul de ministru. Încă nu mi-a ajuns la mapă, ca să-l semnez, dar îl voi semna astăzi, cel târziu mâine dimineață, prin care se introduc, suplimentar față de cerințele care existau, să fie prezentată autorizația de construire, care are ca parte componentă și autorizația la incendiu, unde e cazul, și în cazul celor care există, pentru că sunt și alte tipuri de campare, să fie un certificat de la cadastru, care să arate exact și explicit destinația pe care o va urma, astfel încât să avem o legătură și între celelalte instituții de control ale statului român și certificarea pe care o dăm noi, referitoare la standard”, a explicat Oprea la Digi24.

Totodată, referindu-se la pensiunea „Ferma Dacilor”, ministrul a mai spus că a primit o amendă de 40.000 de lei în 2017, pentru că funcționa fără o astfel de certificare.

Incendiul de la „Ferma Dacilor”

Focul izbucnit în a doua zi de Crăciun la pensiunea Ferma Dacilor, din Prahova a mistuit întreaga clădire, fiind mai multe victime. 

Surse judiciare au declarat că primii salariați au confirmat că la Ferma Dacilor erau probleme în ceea ce privește energia electrică, astfel că se conturează tot mai mult ipoteza că tragedia în care au murit opt oameni a fost cauzată de un scurtcircuit, o supraîncărcare a rețelei electrice.  

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat într-un interviu pentru Digi24 că foștii șefi ai pompierilor prahoveni, cei care erau în funcții când ferma a fost controlată, dar a primit doar avertismente, deși trebuia să fie închisă, au fost forțați să iasă la pensie din cauza unor grave nereguli.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite