Scrisoare deschisă: 41 de parlamentari PNL îl propun pe Ludovic Orban premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liberalii din echipa Orban au transmis marţi o scrisoare deschisă prin care îl propun pe fostul preşedinte al partidului pentru funcţia de premier al României. Mai exact, 41 de parlamentari PNL susţin că Orban este cea mai potrivită persoană care să conducă negocierile pentru refacerea coaliţiei de guvernare.

Cei 41 de parlamentari liberali susţin, în scrisoare, că ţara noastră se află „într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru”.

„Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice. Ne delimităm public faţă de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic şi social, care nu poate continua, ţinând cont de aşteptările societăţii româneşti”, spun semnatarii scrisorii.

Liberalii mai susţin că situaţia sanitară „se va agrava semnificativ” în perioada următoare, urmată de „o evoluţie economică extrem de dificilă”.

„Susţinem refacerea coaliţiei de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetăţeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înţelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD. Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare şi să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban”, spun aleşii PNL.

Ei au subliniat că Ludovic Orban „are calităţile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru” pentru că „este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei”.

„Situaţia de criză în care se găseşte România nu lasă loc de experimente politice. Facem apel la maturitate politică şi înţelepciune din partea tuturor actorilor politici şi parlamentarilor Partidului Naţional Liberal, precum şi din partea celorlalte formaţiuni politice parlamentare care şi-au exprimat dorinţa de a continua guvernarea alături de PNL, prin susţinerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru”, mai spun liberalii.

Printre semnatarii scrisorii se numără Adrian Oros, ministrul Agriculturii, Ervin Molnar, liberalul care a fost implicat în scandalul de la Apele Române după dezvăluirile Recorder, Alexandru Nazare, fost ministru al Finanţelor, demis de Florin Cîţu, Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al PNL, revocat din funcţie pe 4 octombrie, Violeta Alexandru, fost preşedinte al PNL Bucureşti. 

Redăm toţi semnatarii scrisorii:

Corneliu Olar, Sorin Bumb, Ioan Cristina, Adrian Miuţescu, Dănuţ Bica, Cătălina Ciofu, Elena Hărătău, Ioan Cupşa Deputat, Diana Morar, Ovidiu Iosif Florean, Alexandru Popa, Cristina Vecerdi, Dumitru Flucuş, Adrian Oros, Sabin Sărmaş, Bogdan Bola, Gabriel Plăiaşu, George Scarlat, Onuţ Atanasiu, Nicolae Giugea, Ion Iordache, Luminiţa Barcari, Alexandru Kocsis, Sorin Năcuţă, Daniel Gheorghe, Ervin Molnar, Alexandru Nazare, George Ionescu, Constantin Şovăială, Christine Tellmann, Costel Barbu, Claudiu Chira, Claudia Banu, Iulian Mihai Bîca, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Raluca Ioan, Violeta Alexandru,  Antonel Tănase, Viorel Badea, Valentin Făgărăşian. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite