Scandalul din TVR a ajuns în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor s-a întrunit astăzi pentru a asculta poziţia celor doi realizatori ai TVR, Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, care au fost aleşi prin vot de angajaţii TVR să-i reprezinte în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, dar nu au fost validaţi de conducere.

Mihalache şi Rădulescu au făcut contestaţie invocând faptul că li s-a cerut să prezinte, într-o zi de sâmbătă, pe lângă declaraţie pe proprie răspundere că nu au cazier judiciar, şi „cazierul judiciar” ca atare ( în loc de certificat de cazier judiciar, cum juridic era corect), până a doua zi, duminică, la ora 20.00, când la Poliţie este închis.

„Pseudolegiuitorul si-a dat seama ca a greşit. Duminica era închis la politie, si atunci am fost luni. Procesul verbal nu a fost înregistrat decât luni. E o problema morală să pui în balanţă 1.200 de voturi cu 14 ore de întârziere, despre asta e vorba de fapt“, s-a apărat, în faţa deputaţilor, Cornel Mihalache. Tot în faţa comisiei, Mihai Răsdulescu l-a acuzat pe Stelian Tănase că a viciat rezultatul.

„Vădeşte reaua-credinţă a directorului general interimar, care a girat acest proces de viciere a rezultatului. Aşteptăm hotărârea instanţei, am contestat decizia în contencios administrativ. E discriminatorie solicitarea de prezentare a certificatului. Nu avem ce ascunde. Parcă s-au adunat prezumţiile de a fi infractori numai asupra reprezentanţilor salariaţilor,“ a spus Rădulescu. Comisia a ascultat pledoariile celor doi şi a decis: „Vom cere punctul de vedere al directorului TVR, Stelian Tănase, apoi vom lua o decizie“.

Tănase regretă directoratul

Într-o postare intitulată „M-am întors la blog“, Stelian Tănase şi-a pus cenuşă în cap pentru că a acceptat să preia conducerea interimară a TVR. „Mă gândesc 24/24 de ore la necazurile TVR (bugete, oameni, atacuri, mizerii omeneşti ) care mi-au invadat şi mi-au otrăvit viaţa în ultima vreme. Fratele meu, îmi amintesc asta în fiecare zi, mi-a spus, în decembrie, că am făcut cea mai mare prostie din viaţa mea acceptând să conduc TVR. Înclin să cred tot mai mult că are dreptate. Nu trebuie să fiu felicitat, ci căinat. Îmi amintesc acest lucru şi din pricină că luni 17.02.2014 împlinesc 62 de ani şi era bine să mă găsească stând liniştit acasă“, a scris Stelian Tănase.

Pe aceeaşi temă:

Prima măsură a lui Stelian Tănase la TVR: majorarea taxei TV

Directoul interimar al SRTV, Stelian Tănase, a declarat miercuri că a transmis ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, un proiect privind majorarea taxei TV, care va fi prezentat şi premierului Victor Ponta.

Nu doar suprataxare

Presa de miercuri, 15 ianuarie, cu precădere cea specializată pe analiza media, a anunţat că directorul general interimar al SRTV, dl. Stelian Tănase a început demersurile în vederea majorării taxei de abonament la serviciile Televiziunii publice.

Stelian Tănase se vrea chirurgul TVR

Directoul interimar al SRTV, Stelian Tănase, a declarat miercuri că a transmis ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, un proiect privind majorarea taxei TV, care va fi prezentat şi premierului Victor Ponta

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite