Scandal la Ministerul Energiei. Simion a boicotat conferința de presă a lui Virgil Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei a amânat conferința de presă care urma să aibă loc astăzi, după ce președintele AUR și-a făcut apariția în sala de conferință a ministerului fără a avea acreditare.

Simion a boicotat conferința de presă a ministrului Energiei FOTO: Inquam Photos
Simion a boicotat conferința de presă a ministrului Energiei FOTO: Inquam Photos

Liderul AUR s-a prezentat în sala de conferințe din Ministerul Energiei, unde Virgil Popescu trebuia să țină o conferință de presă în urma scandalului privind taxarea prosumatorilor. În locul ministrului, a apărut secretarul de stat George Sergiu Niculescu care a anunțat că evenimentul se amână dacă în sală sunt prezente persoane neacreditate.

După anunțul secretarului de stat, George Simion a făcut declarații de la microfonul central, apoi liderul AUR a mers prin minister în căutarea lui Virgil Popescu.

”Am venit să îl întrebăm pe ministrul Popescu ce este cu taxa pe soare. Nu suntem violenţi, batem la uşă. Până ajunge Ordonanţa în Parlament o să îşi producă efectele”, a spus Simion, potrivit News.ro.

În minister și-a făcut apariția și un echipaj al Jandarmeriei pentru a-l scoate pe deputatul AUR din clădire, aceștia l-au legitimat pe George Simion. Președintele AUR refuză se plece din minister susținând că are dreptul de a pune întrebări ca partid de opoziție.

Jandarmii l-au anunțat pe președintele AUR că va fi scos din clădire, după ce acesta a refuzat să părăsească ministerul de bunăvoie.  În cele din urmă, deputatul și președintele AUR a ales să plece din minister. Acesta susține că nu consideră că există motive pentru a fi amendat.

„Înțeleg că sunt vreo 100 de jandarmi în jurul ministerului. Domnul ministru își bate joc, este un laș, a demonstrat astăzi. Ieșim din această instituție. Acesta este modul prin care Virgil Popescu dorește să discute cu opoziția. Virgil Popescu nu m-a primit, vreau să vadă românii pentru că vom ajunge să facem dreptate prin actul de guvernare. Nu am fost violent, am intrat la conferința de presă, e dreptul meu să intru în orice instituție”, a declarat președintele AUR în timp ce părăsea instituția. 

Dialog Simion - Jandarmeria Română

După ce a făcut scandal în clădirea ministerului Energiei, în sala de conferințe de presă a venit un reprezentant al Jandarmeriei responsabil cu „Dialogul” pentru a încerca să îl convingă pe președintele AUR să părăsească instituția. 

Vă prezentăm discuția dintre deputatul AUR și responsabilul Jandarmeriei Municipiului București, potrivit Digi24.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Vă rog să mă însoțiți afară”.

George Simion: „Nu doresc. Vă ofer buletinul meu”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Nu doriți să mă însoțiți afară, nu?.

George Simion: „Nu”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Ar trebui să știți...”.

George Simion: „Nu cred că trebuie să faceți. Eu doresc să particip la această conferință de presă”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Am înțeles. Doar că beneficiarul nu dorește să..”.

George Simion: „Este problema beneficiarului. Suntem adversari politici. Nu cred că trebuie să intervină”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Beneficiarul dorește să părăsiți această zonă”.

George Simion: „Eu v-am explicat că nu. Mai aveți treabă cu buletinul meu?”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Țin să vă aduc la cunoștință că dacă nu părăsiți de bunăvoie zona cu mine, o să fim nevoiți să vă luăm noi”.

George Simion: „Bine, nicio problemă. Mulțumesc frumos”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Deci nu doriți să...”.

George Simion: „Nu mă, v-am spus...nu trebuie să repetăm. Mulțumesc frumos”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Păi eu nu mă repet, dar cred că ar fi mai bine pentru dumneavoastră și cred că știți deja ce ar trebui să faceți”.

George Simion: „Nu, nu, dumneavoastră nu faceți aprecieri. Mi-ați comunicat, mulțumesc”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Știți că tulburați...o activitate publică aici”.

George Simion: „Nu tulbur nimic. Nu fac nimic. Dumneavoastră tulburați. Eu stau aici. Mulțumesc. Haideți că nu intrăm în dialog, mulțumesc”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: „Ba eu cred că intrăm în dialog, că de asta am și venit și de asta scrie și pe mine Dialog, ca să intrăm în dialog”.

George Simion: „Mulțumesc”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: ”N-aveți de ce să îmi mulțumiți. O să-mi mulțumiți după ce o să mă însoțiți afară”.

George Simion: „Nu”.

Sergent-major Mărgărit, Direcția Generală a Jandarmeriei Municipiului București: ”Țin să vă aduc din nou la cunoștință”.

George Simion: „Mi-ați adus, mulțumesc. Nu doresc. Veniți dumneavoastră. Mulțumesc”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite