Scandal înainte de alegerile PNL Sector 5. Bani promişi pentru sprijinirea unui candidat la şefia organizaţiei. Persoana înregistrată depune plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tănăsoiu, încadrat de Ludovic Orban şi Violeta Alexandru FOTO Facebook Dragoş Tănăsoiu
Dragoş Tănăsoiu, încadrat de Ludovic Orban şi Violeta Alexandru FOTO Facebook Dragoş Tănăsoiu

Lupta pentru şefia organizaţiilor PNL arată că unii liberali sunt dispuşi să apeleze la toate mijloacele pentru ca politicianul pe care îl susţin să fie ales. Acest lucru poate fi văzut şi la Sectorul 5, acolo un au ieşit la iveală înregistrări cu promisiuni financiare pentru membrii care l-ar vota pe Dan Meran. Dragoş Tănăsoiu a anunţat că va depune o plângere penală pe numele persoanei care a înregistrat şi transmis convorbirile.

UPDATE Dragoş Tănăsoiu a anunţat că va depune plângere penală pe numele persoanei care l-a înregistrat: „Tocmai am depus plângere penală la Poliţie împotriva persoanei care a încercat să induca în mod fals ideea că aş fi oferit bani contra vot, prezentând nişte informaţii trunchiate şi neadevărate. Am prezentat politiei toate probele comunicării între mine si doamna respectivă”

***

Vineri vor avea loc alegerile pentru PNL Sector 5, acolo unde se vor confrunta Dan Meran (echipa Orban) şi Cristian Băcanu (echipa Cîţu). În contexutul acestei lupte politice au ieşit la iveală modurile cum încearcă unii susţinători ai echipei Orban să atragă sprjin pentru tabăra lor. 

Din două înregistrări audio, precum şi din conversaţii scrise, poate fi văzut că metoda de convingere a membrilor depăşeşte uneori prezentarea platformelor candidaţilir. Redăm o parte din conversaţiile purtate de Dragoş Tănăsoiu (membru al echipeu Orban şi fost şef al Corpului de control), după cum arată Antena 3, şi o doamnă din PNL: 

„Cu cine trebuie să votăm?

Cu liberalii vechi (râde).

Cu domnul Meran?

Cu domnul Meran, cu Tănăsoiu, eu. 

Cu echipa domnului Orban

Noi suntem echipa domnului Orban. 

Pe la cât să vin? La 4?

Nu, veniţi pe la 5, Că votul începe la 5 şi jumătate

Sigur îmi daţi 400 de lei?

Doamne fereşte, cum să vă dau eu bani. Vă dă bani partidul. Cum să vă dau eu bani să votaţi?”.

Promisiuni privind acordarea de bani sunt făcute în scris, printr-un mesaj dat de pe numărul de telefon al lui Dragoş Tănăsoiu. Acesta spune că nu sunt daţi banii direct, ci îi va fi găsit un loc de muncă la partid, de unde va primi ulterior bani. „Doamnă dragă, vreau să vă fie foarte clar, eu nu vă dau bani pentru vot. Aşa ceva nu se poate face!! O să vă dau o treabă pt partid pt care veţi fi plătită. O seară frumoasă (...) Nu pot să vă dau nici un ban mâine! Pentru că s-ar putea interpreta şi nu e cazul”, e mesajul trimis de pe numărul lui Dragoş Tănăsoiu.

În ultimele zile cele două tabere s-au atacat reciproc,în condiţiile în care până la jumătatea lunii august au loc alegeri la nivelul organizaţiilor judeţene şi de sector. Miza preluării conducerii unei organizaţii este influenţa pe care o are o filială în numirile care au loc la nivel central şi local, adică în funcţie de şeful ales are loc promovarea unor anumiţi oameni.

Surse politice din echipa Orban susţine că nu sunt întâmplătoare nici stenogramele apărute despre presupusul trafic de influenţă făcut de Iulian Dumitrescu (PNL Prahova) şi George Stângă (PNL Galaţi) pe lângă ministrul Drulă, în condiţiile în care amândoi ar fi înclinat spre oferirea susţinerii lor actualului preşedinte al PNL. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite