Săftoiu: „Dacă Iliescu făcea Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat cu lanţuri de ziduri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul purtător de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, spune că este bine că preşedintele Traian Băsescu s-a despărţit de PDL, însă „este păcat că o face doar la sfârşit de mandat.“ Săftoiu a mai spus că dacă Ion Iliescu ar fi făcut Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat de gard cu lanţuri.

„Cred că Traian Băsescu are dreptate atunci când spune că se desparte de PDL. E păcat că o face doar la sfârşit de mandat, pentru că asta înseamnă că intră în litera Constituţiei, care spune că un preşedinte se desparte de partid în momentul în care devine preşedintele României“, a precizat Adriana Săftoiu, întrebată de ziarişti dacă numirea ei în această funcţie adânceşte ruptura dintre PDL şi Traian Băsescu.

Adriana Săftoiu a făcut un scurt comentariu şi despre Mişcarea Populară.

„Nu am multe de comentat aici, dar am avut o curiozitate în momentul în care am reintrat în dialog cu foştii mei colegi: i-am întrebat ce ar fi făcut Traian Băsescu în perioada 2000-2004 dacă Ion Iliescu ar fi făcut o Mişcare Populară la Cotroceni şi toţi consilierii s-ar fi înscris. Răspunsul a fost: s-ar fi legat de zidurile Cotroceniului. Şi a fost foarte bine că Traian Băsescu a decis să se despartă nu de PDL, de partidele politice“, a mai adăugat Săftoiu.

Ea a fost întrebată de către ziarişti dacă această declaraţie a sa o face în calitate de purtător de cuvânt al PDL. „M-aţi întrebat pe mine, nu m-aţi întrebat ca purtător de cuvânt al PDL“, a răspuns Adriana Săftoiu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite