România, lider în topul ţărilor din Europa Centrală şi de Est care „produc“ cea mai multă legislaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legislatorii români au adoptat un număr impresionant de legi. FOTO Mediafax
Legislatorii români au adoptat un număr impresionant de legi. FOTO Mediafax

România este lider regional, cu 299 de legi în perioada 1 august 2015 - 1 august 2016, la numărul de modificări legislative într-un top realizat în şase ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE). Polonia, cu 227 de legi, se află pe locul al doilea, urmată de Ungaria (186 de legi), arată raportul Grayling AcTrend 2016, elaborat de compania de relaţii publice Grayling CEE Public Affairs Practice Group, potrivit Mediafax.

Aproape jumătate, mai precis 483 de acte normative din totalul de 1.098 de legi, adoptate au un impact direct asupra afacerilor, în timp ce mai mult de o treime afectează mediul de afaceri în general (37%), potrivit raportului Grayling AcTrend

În România, cel mai afectat de schimbările legislative e sectorul afacerilor, unde au fost legislatorii au ajuns la procentul de 27% în perioada 1 august 2015 - 1 august 2016, cu 5% mai mult faţă de anul precedent.  

image

De asemenea, în România cea mai utilizată procedură de adoptare a unui act s-a realizat prin procedură de urgenţă, fiind cazul a 52% din actele normative prezentate de raportul Grayling AcTrend 2016.  

image

Abundenţa de legi, ordonanţe şi norme a fost de altfel reclamată recent de invitaţii la conferinţa ZF despre piaţa asigurărilor: „În ultima perioadă ne-am pus businessurile în cui şi am fost nevoiţi să ne ocupăm de dezbaterea efectelor plafonării tarifelor, de găsirea de soluţii pentru combaterea acestora şi de modalităţi de implementare a lor. În ultima perioadă schimbările RCA ne-au ocupat tot timpul“, a spus luni Bogdan Andriescu, preşedintele asociaţiei brokerilor locali – UNSICAR, la conferinţa ZF „Industria asigurărilor, la un nou start“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite