România cere sancțiuni împotriva oligarhilor pro-ruși din Republica Moldova, la Bruxelles

0
Publicat:

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, alături de alți miniștri de externe, au cerut luni ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni împotriva oligarhilor ruși care încearcă să destabilizeze statul de drept din Republica Moldova și Georgia.

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

"Trebuie să continuăm eforturile în vederea constituirii regimului de sancțiuni care să vizeze acțiunile de destabilizare, îndreptate împotriva ordinii constituționale și a statului de drept, regim pe care l-am propus în cadrul precedentului Consiliu Afaceri Externe", a declarat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, potrivit Digi24

Pe același subiect a discutat și ministrul francez de externe, Catherine Colonna. Aceasta a vorbit despre încercările prin care trec în această perioadă Republica Moldova și Georgia. Cele două națiuni se confruntă cu încercările de destabilizare ale oligarhilor pro-ruși, fapt care necesită atenția și vigilența statelor membre UE pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili.

"Aceste două ţări se confruntă cu încercări de destabilizare care necesită vigilenţa noastră şi care justifică să luăm în calcul să-i tragem la răspundere pe cei responsabili de aceste încercări", a spus Catherine Colonna.

Aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși care încearcă destabilizarea celor două țări a fost susținută luni și de ministrul de externe eston, Urmas Reinsalu care a afirmat că UE este responsabilă de crearea unui nou mecanism de sancțini împotriva agenților ruși și împotriva oligarhilor din Republica Moldova care ar putea pune la cale o lovitură de stat.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite