Roman: Creșterea taxelor a fost oprită de PNL. Ciolacu ne spune că ne face un hatâr prin respectarea legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Florin Roman a subliniat într-o postare pe Facebook că PNL a oprit creșeterea taxelor, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a promis în cadrul unui eveniment că nu vor fi crescute taxele în 2024. 

FOTO Facebook / Arhivă
FOTO Facebook / Arhivă

„Premierul României, dl Marcel Ciolacu, ne anunță azi să stăm liniștiți ca în 2024 nu vor crește taxele! Nici nu e cazul după ce guvernul Ciolacu le-a majorat anul trecut și unele au intrat în vigoare la 1 ianuarie. Ce nu spune dl Ciolacu este că creșterea taxelor a fost oprită de PNL, în momentul adoptării legii bugetului de stat, pentru anul 2024. Iar dl premier mi-a reproșat public introducerea amendamentului care nu-l lasă să mărească biruri, chiar de la tribuna Parlamentului”, a scris deputatul Florin Roman într-o postare pe Facebook.

Deputatul a mai subliniat că „liberalii sunt cei care au transformat oprirea creșterii taxelor, de către guvernul Ciolacu, în litera de lege”.

„Prin urmare, domnia sa ne spune ca ne face un hatâr, prin respectarea legii. Mediul de afaceri trebuie să știe că atât timp cât vom fi la guvernare îi vom apăra de poftele celor care vor subjugarea mediului privat, pentru a susține ajutoarele sociale”. 

Ciolacu: „Nu mărim taxele”

Este nevoie de garanţii ferme şi de predictibilitate. De aceea, vin astăzi în faţa dumneavoastră cu o dublă garanţie, atât fiscal-bugetară, cât şi de ordin politic. Nu mărim taxele! Nu ieşim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR! Nu ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, a susținut premierul Marcel Ciolacu, în ciuda unor anunțuri asemănătoare anterioare, care însă au fost ulterior uitate. 

Totodată, premierul a precizat că, „pentru a nu periclita atingerea acestui dublu obiectiv naţional strategic - finalizarea PNRR şi aderarea la OCDE, a luat săptămâna trecută o decizie politică esenţială alături de partenerii de guvernare”, făcând referire la comasarea alegerilor, despre care spune că asigură stabilitate și dă șansa României de a-și proteja viitorul economic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite