Robert Turcescu: Nu am îndeplinit nicio misiune dată de vreun serviciu secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Turcescu, candat din partea PMP la Primăria Capitalei, a vorbit, la B1 TV despre momentul în care s-a deconspirat ca fiind “ofiţer acoperit”.

“Sunt câteva lucruri pe care le-am mai spus. În primul rând aş fi fariseu să spun că ce am declarat în septembrie 2014 nu este adevărat. Lista cu cele 2000 de nume despre care am vorbit în 2012 este un episod peste care s-a trecut mult prea uşor. Am vorbit cu Kovesi. Am cerut retragerea gradului. Spuneam că aş fi fost mândru să fi fost maior dacă într-adevăr dacă s-ar fi ajuns într-o logică clară. Nu am îndeplinit nicio misiune dată de vreun serviciu secret”, a msusţinut candatul PMP la Primăria Capitalei. 

În iunie 2012, directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, a făcut publică o listă cu numele din presă şi din politică avansate în grad de către Gabriel Oprea, în timpul în care fostul lider al UNPR a condus Ministerul Apărării. Pe acea listă apărea şi Robert Turcescu. Ulterior, Turcescu a cerut retragerea gradului de colonel oferit de Oprea. 

În septembrie 2014, jurnalistul Robert Turcescu a postat pe blogul personal, un text intitulat „Mărturisire şi Spovedanie“  în care spunea că ar fi fost „locotenent-colonel sub acoperire“.  „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor“.

În sprijinul textului său, Turcescu a prezentat pe blog şi copii xerox după câteva documente: trei pagini dintr-un livret militar pe care figurează fotografia şi numele său şi fluturaşi de salariu din patru luni succesive, din perioada august-noiembrie 2012.

Subiectul a fost amplu dezbătut de presă, iar mulţi comentatori au tras concluzia că, dată fiind natura documentelor prezentate de Turcescu, acesta nu putea fi decât ofiţer acoperit al Direcţiei de Informaţii Militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Ministerul Apărării a emis un comunicat în care a făcut oficial precizarea că „nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite