Reuters scoate din ştire acuzaţiile de abuz în serviciu şi spălare de bani la adresa lui Ponta. Cum a tratat presa străină moţiunea de cenzură a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Anghel, îmbrăcată într-un sacou cu Michey Mouse, discută cu premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Cristiana Anghel, îmbrăcată într-un sacou cu Michey Mouse, discută cu premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Presa internaţională a relatat despre respingerea moţiunii de cenzură a PNL de vineri. Una dintre cele mai mari agenţii de presă din lume, Reuters, a emis o erată la un articol care vorbea despre lejeritatea cu care Guvernul României a trecut de moţiunea de cenzură a Opoziţiei, în care scoate acuzaţiile DNA de spălare de bani şi fals în înscrisuri la adresa premierului Victor Ponta.

Articolul este scris de corespondenţii Reuters la Bucureşti, Radu Sorin Marinaş şi Luiza Ilie. „Îndepărtează referirile eronate la acuzaţiile de fals în înscrisuri şi spălare de bani“, se arată în erata emisă de Reuters.

În articolul intitulat „Premierul Victor Ponta a supravieţuit moţiunii de cenzură“, autorii Reuters relatează că „Guvern de stânga condus de către Victor Ponta a supravieţuit cu uşurinţă unei moţiuni de cenzură în Parlament din România, aşa cum era de aşteptat“. „În timpul dezbaterii şi a votului, sute de protestatari din capitala Bucureşti şi din alte oraşe din ţară i-au cerut demisia. Moţiunea de cenzură a fost primul test politic important al Guvernului, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale“, se mai arată în materialul din Reuters.

Semnatarii articolului amintesc şi de scutul făcut de Parlament în jurul lui Victor Ponta. „Parlamentul a blocat, marţi, urmărirea penală faţă de Ponta pe acuzaţiile de conflict de interese. Ponta a negat orice ilegalitate“, mai arată Reuters.

Potrivit comunicatului DNA, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală a premierului Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru săvârşirea infracţiunilor de: falls în înscrisuri sum semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Agenţiile de presă internaţionale au tratat subiectul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta.

„Premierul României a reuşit să învingă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce. Această situaţie probabil nu va stinge criza în care este implicat.  Ponta este supus presiunilor pentru a demonstra angajamentul de combatere a corupţiei. Uniunea Europeană, care nu a permis României să adere la Spaţiul Schengen nici măcar la opt ani de la aderare, monitorizează situaţia corupţiei din România. Statele Unite au transmis săptămâna trecută, în momentul anunţării anchetei în cazul lui Victor Ponta, că «legea trebuie aplicată în mod egal pentru toată lumea»", subliniază Bloomberg, în articolul intitulat „Premierul României surpravieţuieşte moţiunii de cenzură, iar scandalul de corupţie va continua“.

„Primul-ministru al României, suspectat de acte de corupţie, inclusiv de spălare de bani şi conflict de interese, a supravieţuit cu uşurinţă unei moţiuni de cenzură“, relatează şi Associated Press.

„Parlamentul României a respins vineri o moţiune de cenzură împotriva Guvernului social-democratului Victor Ponta, un vot care îi permite să rămână la putere dar care nu rezolvă criza provocată de problemele sale cu justiţia“, comentează Agenţia France Presse, amintind că DNA îl suspectează pe Victor Ponta de conflit de interese în exercitarea funcţiei, citat de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite