Reportaj. Cum a decurs primul vot important din epoca post-Dragnea: la fel ca în era Dragnea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a fost numit preşedinte al Camerei Deputaţilor reuşind să obţină peste 170 de voturi, devansând candidatul Opoziţiei unite, Raluca Turcan, care a primit doar 100 de voturi. Totuşi, sedinţa Camerei în care s-a luat decizia nu a fost lipsită de înţepături, discursuri goale sau huiduieli, dovedind că epoca post-Dragnea seamănă leit cu cea dinainte.

Puţin după ora 12.00, nici bine nu începe şedinţa de plen, dar deputaţii PSD cer pauză de consultări. Nu aveau încă majoritate. Oparte dintre parlamentari se grăbesc să dezbată la cantină, cu o ciobă în farfurie. În plen, Mihai Tudose vorbşete în faţa a doua doamne, care cu greu se abţin din râs. De cealaltă parte, liderii Opoziţiei discută aprins. La un moment dat, Dan Barna şi Raluca Turcan intră în vorbă cu Kelemen Hunor. Deputatul maghiar  dă insistent din mâini, iar un coleg din UDMR începe să râdă.

După aproximativ o oră, social-democraţii se întorc la locurile lor, iar Olguţa Vasilescu îi oferă cuvântul lui Daniel Constantin, care anunţă un nou grup parlamentare – Pro-Europa. Din sală se aude o primă rundă de huiduieli împreună cu „trădătorilor“. Erau foştii colegi din PSD. Raluca Turcan critică, la microfon, guvernarea PSD, iar după patru avertismente din partea preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, liberala se alege cu microfonul tăiat. Un ales de la USR începe să-şi facă selfie-uri.

Lia Olguţa Vasilescu, în calitate de secretar general, face prezenţa şi cheamă deputaţii la vot, dar este întreruptă imediat de liberalul Florin Roman, care strigă furios către social-democraţi: „Hoţilor. Hoţilor, la puşcărie cu voi”.  Un deputat PSD voteazădirect pe masa colegului său de partid, Cătălin Rădulescu, deşi votul e secret, pe buletine. Opoziţia răspunde cu huiduieli, însă scenariul se mai repedă de vreo câteva ori, sub privirrile deputatului AKM, cel care a împărţit buletinle de vot. La câteva minute după finalizarea votului, Opoziţia părăseşte plenul, iar social-democraţii încep să se îmbrăţişeze. Ciolacu este declarat câştigător, iar doamnele din partid fac coadă pentru a-l pupa pe obraz. Victoria se încheie cu o fotografie de grup. În loc de „zâmbiţi”, cineva aclamă: „cei mai buni”.

A pescuit cu Dragnea şi a vânat cu Hayssam

Marcel Ciolacu a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, cu care obişnuia să meargă la pescuit. A fost numit vicepremier în Guvernul Tudose tocmai pentru a-i transmite lui Dragnea în timp real toate mişcările din Guvern. Însă Ciolacu a trecut în barca lui Mihai Tudose. În tinereţe, Ciolacu vâna alături de Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru terorism. De azi, e al treilea om în stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite