Reformă în PSD. Ciolacu anunţă că liderii din partid nu vor ocupa funcţii de conducere în Parlament: E timpul ca partidul să promoveze tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat joi seară într-o conferinţă de presă că social-democraţii au hotărât ca liderii formaţiunii, respectiv preşedinţii de organizaţii, să nu ocupe funcţii de conducere în noul Parlament. „E timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesionişti”, a explicat Ciolacu.

„Asistând la această bătaie pe ciolan între partidele care au pierdut alegerile, alături de colegii mei am luat hotărârea de a continua să modernizăm PSD şi nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de către un membru al conducerii PSD sau de către un preşedinte de organizaţie. E timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesionişti, şi să ne asigurăm că vom avea un viitor împreună. Liderii PSD, chiar dacă sunt profesionişti, chiar dacă au câştigat alegerile, chiar dacă în domeniile lor de activitate sunt cunoscuţi, au înţeles că înteriorul partidului nu trebuie să existe o dispută pe anumite funcţii”, a anunţat joi seară Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Tot joi seară, liderul PSD l-a acuzat pe liderul PNL Ludovic Orban că guvernul a emis o Hotărâre de Guvern prin care primarii PNL ar primi „sume importante de bani”, cu scopul de a-i mitui şi de a-l susţine pe Orban la şefia partidului.

„Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care îl oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Observăm pe Ludovic Orban, cel care acum o săptămână anunţa că partidul care câştigă alegerile trebuie să facă propunerea de premier, cum încearcă cu disperare să se menţină în fruntea PNL cu două lucruri. 

Unu, încearcă din nou să fie premier cu toate că şi-a dat demisia. Astăzi, Guvernul a emis o Hotărâre de Guvern prin care a emis sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. Este o mită după ce acum o lună de zile a existat la fel un HG de mită electorală către administraţiile PNL, aceasta e o mită ca primarii PNL să-l susţină în continuare pentru a fi preşedintele PNL”, a declarat joi seară Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a explicat apoi că social-democraţii vor ataca HG-ul în contencios administrativ, precum şi că vor face un demers penal către miniştrii care au aprobat hotărârea.

„Am luat hotărârea alături de colegii mei să atacăm atât la contenciosul administrativ această HG, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării ei. Mai multă, să facem un demers penal către miniştrii care au vizat această hotărâre. Mi se pare corect ca după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru nu şi-a permis aşa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul Orban”, a conchis liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite