Reacţii politice la cazul Condrea. Dragnea: „Aş vrea să nu vedem Elodia reloaded“. Ponta: „Cine are putere să facă aşa ceva? Corupţia sinucide“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Condrea a murit duminică seară într-un accident de maşină FOTO Inquam Photo
Dan Condrea a murit duminică seară într-un accident de maşină FOTO Inquam Photo

Fostul premier Victor Ponta sugerează că în spatele morţii patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, s-ar afla o mână criminală, în timp ce preşedintele PSD Liviu Dragnea pledează pentru desecretizarea notelor informative transmise instituţiilor privind dezinfectanţii Hexi Pharma.

„Dumnezeule! Chiar e şocant! Ce se întâmplă în ţara noastră!? Cum e posibil aşa ceva!? Cine are putere să facă aşa ceva!? Ce ştia acest om şi cine se temea de ce ştia el!? Din păcate România în 2016 înseamnă frică, suspiciune şi forţe nevăzute care de fapt ne decid viaţa! PS - am văzut că a confirmat şi Comisia de Control a SRI că în mandatul meu de aproape 4 ani ca Prim Ministru nu am primit NICI MĂCAR O SINGURĂ INFORMARE pe tema "Hexi Pharma". La fel în mandatul de 3 ani al Premierului Emil Boc! “, a comentat Victor Ponta, pe pagina sa de Fcaebook, la scurt timp după moartea lui Dan Condrea.

A doua zi, Ponta a revenit cu un alt mesaj în aceeaşi notă. „Pentru că există întrebarea în minţile a milioane de români, eu cred că - "a fost nevoie să moară oameni" ca să îngropam această uriaşă afacere de corupţie şi să nu mai aflăm niciodată cine este responsabil! Nu-i aşa, Domnule Preşedinte!? Şi mai cred ceva - "Corupţia ucide" doar când are interese personale şi directe, Domnul Iohannis. În celelalte cazuri "corupţia sinucide"!“, a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a spus că speră ca autorităţile să afle adevărul în cazul lui Dan Condrea şi să nu se repete povestea Elodiei. „Aş vrea să nu mai vedem iar Elodia reloaded. E un accident grav, un om care a murit, pentru care familia suferă, prieteni, cunoştinţele. Cred că în mod profesionist destul de repede instituţiile abilitate vor face cercetările şi vor afla adevărul“, a arătat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a mai precizat că informările SRI făcute în cazul Hexi Pharma către instituţii ar trebui desecretizate. „Pot fi nedesecretizate informaţiile care nu ar avea legătură cu acest subiect, dar pe marginea acestui subiect e bine ca toată lumea să afle ce s-a întâmplat, cine a fost informat, cum a fost informat, fiecare beneficiar care a primit aceste informaţii cum a acţionat mai departe. Subiectul e din ce în ce mai mediatizat, oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi... Cu cât mai repede se ajunge la informaţii, cu atât mai bine. (...) Nu trebuie ca aceste instituţii să aibă ceva de ascuns în afară de cele care trebuie ferite de ochii publicului pe baza legii. Comisia SRI poate să ceară, şi înţeleg că a cerut, şi trebuie să ceară lucrurile astea. Sigur, şi comisia şi SRI se uită în lege şi văd ce pot să facă", a mai spus Dragnea.

„Am dubii că este Condrea“

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, are dubii că este vorba de Dan Condrea. „Da, am dubii, da. Am dubii, pentru că faţa este de nerecunoscut. Momentul este iarăşi unul foarte important, urma să fi dat declaraţii, poate că unii vor să nu dea declaraţii sau el n-ar fi vrut să dea declaraţii. Cred că era un moment în care dispariţia lui, nu fizică, ci din România, ar opri multe lucruri. 'În primul rând, trebuie să ştim dacă acel cadavru este chiar el şi se poate lua ADN-ul şi se verifică asta sau el a fost scos sau a plecat din ţară, tocmai pentru a nu da declaraţii. Eu cred că asta este în acest moment cea mai plauzibilă versiune. Deci ADN şi să ne spună clar cine este cel de acolo", a spus fostul ministru.

Liderul PNL Bucureşti şi candidatul partidului la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a spus că are încredere că Justiţia va elucida Cazul Condrea. „Până acum au avut o anchetă legată de modul în care au fost folosiţi aceşti dezinfectanţi în spitale, acum vom avea încă o anchetă legată de tragicul accident petrecut în această seară. Vom vedea dacă există legătură între ele. Din fericire avem un aparat judiciar care de câţiva ani funcţionează foarte bine şi am încredere că justiţia va face lumină”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite