Reacţia PSD după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar: Opoziţia calcă în picioare imaginea ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a reacţionat după ce Rovana Plumb a primit aviz negativ din partea Comisiei Juridice din Parlamentul European pentru funcţia de comisar european şi acuză Opoziţia că a „sabotat candidatul ţării lor” şi că a reuşit „să calce în picioare imaginea României pe plan extern”.

Mihai Fifor acuză că respingerea Rovanei Plumb este acum speculată politic şi că Opoziţia arată „întregii lumi dezbinare ură şi distrugere din interior”.

„Situaţia Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toţi aceia care au sabotat candidatul ţării lor. Este trist să vedem politicienii opoziţiei sfâşiind candidatul propriei ţări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură şi distrugere din interior. Atât PNL, cât şi USR s-au opus constant reprezentantului României şi au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE şi în lume, alimentând dublul standard cu privire la ţara noastră”, scrie secretarul general al PSD.

Acesta a adăugat apoi că au fost şi alţi candidaţi cu „suspiciuni” penale, însă doar Rovana Plumb „este cea care trebuie să suporte consecinţe”.

„Deşi au susţinut de multe ori candidaţi cu suspiciuni de probleme penale şi situaţii nerezolvate, de această dată (n.red.: Opoziţia) au făcut front comun şi au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri. Din cei 10 candidaţi "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediţi cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecinţele”, a adăugat social-democratul.

Fifor conchide atacând Opoziţie pe motiv că „subminează interesele propriei ţări” şi o acuză că a „călcat în picioare” imaginea ţării pe plan extern.


„Opoziţia a reuşit încă o dată să submineze interesele propriei ţări şi să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această ţară, vom stagna într-o stare de ură şi dezbinare care ne face rău şi ne ancorează în trecut”, a mai subliniat secretarul general al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite