Reacţia PNL la respingerea de către Toader a candidaţilor pentru şefia DNA: Aşteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL îl critică pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel care a decis respingerea tuturor celor patru candidaţi pentru şefia DNA, precizând că demnitarul probabil aşteaptă o candidatura a unui dintre „cavalerii apocalipsei justiţiei“.

„Este inadmisibil ca dintre cei patru candidaţi care şi-au manifestat dorinţa de a ocupa această poziţie Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare. Îi solicităm ministrului Justiţiei să dea explicaţii publice şi să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaţilor. Este greu de înţeles cum niciunul dintre candidaţi nu a întrunit condiţiile pentru a fi desemnat pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Liberalii se întreabă dacă nu e aşteptată o candidatura a unuia dintre politicienii care au elaborat legi care au relaxat legislaţia anticorupţie. „Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader aşteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiţiei din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae sau Florin Iordache, şi aplicarea principiului sovietic potrivit căruia «reluăm procedura până iese cum vrem noi»“, mai precizează liberalii.

Tudorel Toader a refuzat vineri toate cele patru candidaturi la şefia DNA, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei şi va relua procedura de selecţie pentru un rocuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite