Reacţia Guvernului după protestul de la Parlament. Premierul Ciucă i-a cerut ministrului de Interne „să protejeze integritatea instituţiilor statului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis un punct de vedere oficial referitor la protestul care a avut loc la Parlament marţi şi care s-a soldat cu vandalizarea maşinilor, precizând că premierul Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită la Bruxelles, a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă.

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, dar acesta trebuie să fie paşnic şi să se încadreze în limitele legii”, a transmis Dan Cărbunaru. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că „premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând  legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor”. 

Mai multe autoturisme au fost vandalizate, în curtea Parlamentului, acolo unde protestatarii au reuşit să intre în curte. Printre maşinile avariate a fost şi cea a ambasadorului SUA. De asemenea, pentru o perioadă de timp a fost blocat în Parlament şi ambasadorul Japoniei, fiind nevoie de intervenţia SPP şi a Jandarmeriei pentru a crea un culoar prin care diplomatul să părăsească clădirea.

Citeşte şi: Protest AUR la Palatul Parlamentului faţă de impunerea certificatului verde.  Îmbrânceli cu jandarmii care le blochează accesul | FOTO VIDEO

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite